Nu 30% korting op de geweldige exclusieve 4+2 Salentein Premium Boxen! >

Barbaresco Serragrilli

Beschikbaarheid: Op voorraad
Barbaresco Serragrilli van wijnhuis Marchesi di Barolo uit Piëmonte in Italië is een warme en zachte wijn met complexe fruitaroma's van rode & zwarte bessen (cassis) en iets van zwarte peper. De elegante, rijke en volle wijn wordt gemaakt van de Nebbiolo druif, die de barbaresco een fruitig en pittig smaakkarakter geeft. De wijn wordt klassiek gemaakt met een lange rijping op nieuw Frans eiken. De Barbaresco Serragrilli smaakt heerlijk bij vleesgerechten en kazen.
41.75
Meer informatie
Jaar 2013
Wijnhuis Marchesi di Barolo
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Wijnsoort Rood
Druivenras Nebbiolo
Classificatie DOCG Barbaresco
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 14,5 %
Serveertemperatuur 18-20 °C
Kleur Helder dieprood.
Geur Aroma's van rode en zwarte bessen (cassis) en iets van zwarte peper.
Smaak Elegant, rijk, vol, warm en zacht met een fruitig en pittig smaakkarakter.

Barbaresco Serragrilli van Marchesi di Barolo komt uit de gemeente Barolo in de Italiaanse wijnregio Piëmonte. In 1895 begon Pietro Abbona te werken in de wijnkelders van het voormalige kasteel van Marquis Falletti, de grondlegger van de inmiddels werelberoemde Barolo wijnen. Door zijn volhardendheid, kennis en vaardigheden bracht hij de wijnkelders, de wijngaarden en het kasteel in zijn bezit. Hij is de grondlegger van het wijnbedrijf Marchesi di Barolo, dat sinds 2006 in handen is van de 5e generatie van de familie. De huidige eigenaren zijn Ernesto en Anna Abbona en hun kinderen Davide en Valentina. Zij leiden samen dit prachtige wijnbedrijf. Davide is afgestudeerd oenoloog en Valentina houdt zich bezig met de marketing van het wijnhuis.
De Barbaresco Serragrilli van Marchesi di Barolo heeft een heldere dieprode kleur en complexe fruitaroma's van rode & zwarte bessen (cassis) en iets van zwarte peper. De elegante, rijke, volle wijn wordt gemaakt van de Italiaanse Nebbiolo druif, die de wijn een goede concentratie geeft met een warm en zacht mondgevoel, maar de barbaresco ook een fruitig en pittig smaakkarakter geeft. De druiven worden gevinifieerd op RVS tanks, waarna de wijn klassiek wordt opgevoed door middel van 18 maanden rijping op nieuw Frans eiken en daarna nog 18 maanden op 10 hectoliter grootte vaten van Slavonisch eikenhout. Vervolgens rijpt de wijn nog enige tijd op de fles alvorens hij in de handel wordt gebracht. De Barbaresco Serragrilli smaakt heerlijk bij vleesgerechten en kazen.

Schrijf een beoordeling