Barbera d' Asti Rure

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Waardering:
80 % of 100

De Barbera d' Asti Rure rijpt in traditionele Sloveense eikenhouten vaten die de harmonie, elegantie en balans van de aroma's versterken. De smaak is robuust met rood fruit, zwarte bessen en iets vanille. De Barbera d' Asti Rure past uitstekend bij rijke pasta gerechten op basis van tomatensaus en risotto met paddestoelen.

9- In de Grote Hamersma

15.95

Meer informatie
Jaar 2022
Wijnhuis Marchesi di Barolo
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Wijnsoort Rood
Druivenras Barbera
Wijn-spijs Vlees
Classificatie DOC Barbera d'Alba
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,5 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Intens robijn rood
Geur Verfijnd, rood fruit, iets vanille
Smaak Robuust met rijp donker fruit

Barbera is zonder twijfel de meest traditionele druivensoort die voorkomt in de heuvels van de Asti regio. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden die worden gekenmerkt door een bodem van mergelklei met een spoor van kwartsiet. Deze bodemsoorten garanderen dat de wijn heerlijke aroma's heeft, dat het prachtige boeket goed ontwikkeld is. De wijn is robuust, maar toch mooi in balans.

De Barbera d' Asti Rure rijpt in traditionele Sloveense eikenhouten vaten die de harmonie, elegantie en balans van de aroma's versterken. De smaak is robuust met rood fruit, zwarte bessen en iets vanille. De Barbera d' Asti Rure past uitstekend bij rijke pasta gerechten op basis van tomatensaus en risotto met paddestoelen.

Barolo is één van de meest vooraanstaande wijnen van Italië en komt uit de prachtige wijnstreek Piemonte. Piemonte is een echte Italiaanse wijnstreek ten zuiden van Turijn. In 1860 noemden de Italianen de wijn, wijn van koningen of koning van de wijnen.

Barolo wordt gemaakt van de Nebbiolo druif, in Nederland wat minder bekend maar daarom niet minder lekker. De Barolo ruikt naar viooltjes en rozen. Na het plukken worden de druiven 5 maanden gedroogd om het overtollige vocht te laten uitdrup - pen en zo de typische, volle wijnsmaak te krijgen. Door het heuvelachtige gebied bestaat er een groot verschil in hoogte en bodemsoort van de wijngaarden. Hierdoor kan de Nebbiolo zich van diverse kanten laten zien.

Sinds 1980 heeft Barolo de hoogste classificatie: DOCG (gecontroleerde en gegarandeerde herkomstbenaming). Naast Barolo is Barbera een populaire druif uit Piemonte. Het is een blauw druivenras dat probleemloos op diverse bodemsoorten gedijt en een flink volume per hectare kan leveren. Kenmerkend voor wijn van deze druif is een hoge natuurlijke zuurgraad, een licht bitter aroma van kersen en aalbessen met zachte tannines. Een goede Barbera is tot wel 10 jaar na oogstjaar te bewaren

De Barbera d' Asti Rure rijpt in traditionele Sloveense eikenhouten vaten die de harmonie, elegantie en balans van de aroma's versterken. De smaak is robuust met rood fruit, zwarte bessen en iets vanille. De Barbera d' Asti Rure past uitstekend bij rijke pasta gerechten op basis van tomatensaus en risotto met paddestoelen.

9- In de Grote Hamersma

Schrijf een beoordeling
Wellicht ook iets voor u? Probeer ook eens deze wijnen