Biscardo Neropasso Rosso Dubbel magnum (3L)

Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Waardering:
96 % of 100

De Biscardo Neropasso Rosso van de familie Biscardo uit de Italiaanse wijnstreek Veneto is een mooie robijn rode wijn. In de neus ruiken we een fijne kruidigheid met tonen van kersen en pruimen. Fluweel zacht in de mond en een mooie lange finish. Lekker bij pasta's, oude kazen en vleesgerechten.

54.50
Meer informatie
Jaar 2018
Wijnhuis Biscardo
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Wijnsoort Rood
Druivenras Corvina Veronese
Wijn-spijs Vlees
Classificatie IGT Veneto
Inhoud 1525
Alcoholpercentage 13,5 %
Serveertemperatuur 18-20 °C
Kleur Intens robijnrood.
Geur Kersen en pruimen
Smaak Krachtig en vol, vlezig en aangenaam zacht.

Biscardo Neropasso Rosso Dubbel magnum (3L) – Een sublieme robijn rode wijn

Biscardo Neropasso Rosso is een fluweel zachte, robijn rode, wijn met zachte tannines en kruidige aroma’s, van het wijnhuis Biscardo uit de Italiaanse wijnstreek Veneto. Dit wijnhuis werd opgericht in 1878 door de familie Biscardo en was daarmee een van de eerste wijnbedrijven die gerund werd door 'Veronese' handelaren. Ruim 20 jaar later, begin van de 20e eeuw, kwamen de eerste commerciële wijnactiviteiten van de grond. De eerste flessen wijn werden in de jaren ’30 en ’40 echter pas voor het eerst geleverd aan restaurants in Italië. Hiermee was ook meteen de eerste stap gezet naar de Engelse, Zwitserse en de Duitse markt.

Dankzij het harde werk van Luigi Biscardo én het doen van investeringen in geavanceerde technieken voor het maken en bottelen van wijn, werd het wijnhuis een van de belangrijkste bedrijven in de regio Veneto - Italië. Vandaag de dag wordt het familiebedrijf geleid vanuit Verona door de broers Maurizio en Martino Biscardo. De wijnen van de familie Biscardo, waaronder de Neropasso Rosso Dubbel magnum, staan bekend om hun excellente drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Zeer unieke wijn door toepassing van de ‘appassimento’ methode

Biscardo Neropasso Rosso Dubbel magnum rosso betreft een bijzondere wijn met een bijzondere smaak – het wordt gemaakt van 3 druivensoorten: Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon. Een essentieel onderdeel van het productieproces van de Neropasso wijn betreft de toepassing van de ‘appassimento’ methode - de techniek van het “drogen” van de druiven alvorens ze worden geplet. Een zeer unieke methode, welke zijn roots heeft in een ver verleden en teruggaat tot de Romeinse tijd.

De druiven van dit wijnhuis worden tot op de dag van vandaag zorgvuldig met de hand geplukt; alleen de perfect rijpe en gezonde druiven worden geselecteerd. Enkel de dunste trossen worden gekozen, waarbij de bessen niet te dicht op elkaar mogen staan, want dit zorgt ervoor dat de lucht kan circuleren. De druiven worden vervolgens in grote geperforeerde plastic dozen geplaatst, dit om een ​​uitstekende ventilatie te garanderen. De dozen worden gestapeld in de Fruttaio, een grote luchtige ruimte, waarna ze periodiek gecontroleerd worden zodat de ‘appassimento’ methode op een perfecte manier plaats kan vinden.

De toegepaste ‘appassimento’ methode betreft een zeer kritische en delicate fase in het productieproces, welke veel ervaring vereist. Maar het is de moeite waard, want vandaag de dag onderscheiden zich de grote wijnen door toepassing van deze techniek – waaronder dus ook de Biscardo Neropasso Rosso Dubbel magnum (3L)!

Intens robijn rode wijn met een verfijnde en fluweel zachte smaak

De Biscardo Neropasso Rosso Dubbel magnum betreft een intens robijnrode wijn met een verfijnde en fluwelige smaak met zachte tannines in de afdronk. Deze excellente wijn heeft naast een hemelse smaak ook zeer kruidige aroma’s met hints van kersen, zwarte bessen en pruimen. Ook is deze formidabele wijn fluweel zacht in de mond en heeft deze een mooie lange finish. Dit maakt dat de wijn perfect te combineren is met diverse pastagerechten, zowel wit als roodvlees maar ook bij verse en gerijpte kazen.

De Biscardo Neropasso Rosso wordt gemaakt van 3 druivensoorten; Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon. Echter wordt deze wijn gemaakt op de "methode Appassimento" wat betekend dat de druiven voor een deel zijn ingedroogd. Door het indrogen van druiven wordt de smaak geconcentreerder en komt dit uiteraard ten goede voor de wijn. Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit Verona geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Schrijf een beoordeling
Wellicht ook iets voor u? Probeer ook eens deze wijnen