Nu 30% korting op de geweldige exclusieve 4+2 Salentein Premium Boxen! >

Bric Amel Nebbiolo Langhe Rosso

Beschikbaarheid: Op voorraad

De smaak is pakkend, met jeudige frisheid en het zachte van rijp fruit. Zachte tannine op de achtergrond. Ligging Het gebied Langhe heeft een uitzonderlijke variatie aan bodemsoorten en microklimaten. De Nebbiolo is een zeer selectieve druivensoort die geurige en fruitige aroma´s onttrekt aan de bodem, die rijk is aan kwarts en fijn zilt. Dit resulteert in een jonge wijn die mooi in balans is, met delicate tannine en expressie. De wijnstokken zijn opwaarts geplaatst volgens het Guyot systeem op hellingen die af en toe zeer steil zijn.

Deze wijn kreeg een 8,5 in de Grote Hamersma.

14.95

Meer informatie
Jaar 2019
Wijnhuis Marchesi di Barolo
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Wijnsoort Rood
Druivenras Nebbiolo
Classificatie DOCG Barolo
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,0 %
Serveertemperatuur 18-20 °C
Kleur Robijnrode heldere kleur.
Geur Fruitige tonen van framboos, bessen en op de achtergrond rozenbloesem.
Smaak De smaak is pakkend, met jeudige frisheid en het zachte van rijp fruit. Zachte tannine op de achtergrond.

De druiven voor de Bric Amel Nebbiolo Langhe Rosso worden uitsluitend met de hand geplukt en vervolgens naar de kelder gebracht om ontsteeld te worden en zachtjes gekneusd. Daarna worden de druiven onder gecontroleerde temperatuur gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Macération duurt 5 dagen op ongeveer 32 graden celsius. De fermentatie eindigt op een lage temperatuur om de intense fruitaroma's naar voren te brengen.p>Robijnrode heldere kleur. In de geur fruitige tonen van framboos, bessen en op de achtergrond rozenbloesem. De smaak is pakkend, met jeudige frisheid en het zachte van rijp fruit. Zachte tannine op de achtergrond. Ligging Het gebied Langhe heeft een uitzonderlijke variatie aan bodemsoorten en microklimaten. De Nebbiolo is een zeer selectieve druivensoort die geurige en fruitige aroma´s onttrekt aan de bodem, die rijk is aan kwarts en fijn zilt. Dit resulteert in een jonge wijn die mooi in balans is, met delicate tannine en expressie. De wijnstokken zijn opwaarts geplaatst volgens het Guyot systeem op hellingen die af en toe zeer steil zijn.

De frisheid in deze wijn maakt hem een uitstekende match met appetizers, pasta en lichte gerechten. Plezierige wijn voor elk moment!

Schrijf een beoordeling