De grote Portillo actie is er weer, nu met 24% korting. 6 flessen van 5̶5̶.̶5̶0̶ voor slechts 41.95!

Cava Kripta Gran Reserva 2011

Beschikbaarheid: Op voorraad

Cava KRIPTA is de meest bekroonde cava zonder onderbreking sinds de eerste gouden medaille in Old Bratislava, 1984. Elke vintage is een onderscheiding die uitmuntendheid versterkt. Met 94 Parkerpunten voor topcuvee Kripta, hadden zij op dat moment de hoogste waardering voor een Cava ooit. Niet geheel onbelangrijk om te vermelden is het feit dat degorgement op bestelling plaatsvind. De flessen zijn gelimiteerd en worden per afname gedegorgeerd. Zo behoudt de Kripta langer zijn frisse tonen. De amfora-fles zit in een prachtige verpakking en in iedere doos zit een uniek briefje met daarop de datum van degorgement, fles nummer en de verhouding van de gebruikte druifrassen. De Cava Kripta heeft een zeer complexe neus met daarin citrus, tropisch fruit, zoetige nootaroma's en vanille. In de mond mooi geïntegreerde bubbels en een zeer lange afdronk waarin, naast de mineralen, toast, boter en vanille is te ontdekken.

69.95
Meer informatie
Jaar 2011
Wijnland Spanje
Wijnstreek Penedès
Wijnsoort Mousserend
Druivenras Macabeo Parelllada Xarello
Inhoud 0.75l
Alcoholpercentage 11.5%
Serveertemperatuur 8-9 graden
Kleur Van goudgeel af
Geur De Cava Kripta heeft een zeer complexe neus met daarin citrus, tropisch fruit, zoetige nootaroma's en vanille.
Smaak In de mond mooi geïntegreerde bubbels en een zeer lange afdronk waarin, naast de mineralen, toast, boter en vanille is te ontdekken.
KRIPTA, de beste in zijn klasse! 1978 is de eerste vintage waarmee AGUSTI TORELLO MATA zijn droom waarmaakt: een uitzonderlijke cava maken. Met 20 jaar professionele ervaring als oenoloog maakt hij de eerste KRIPTA-flessen in zijn privékelder in Can Rossell, met een blend van drie unieke percelen Penedés. De witte druifrassen, typisch voor de regio, Macabeo, Xarel·lo en Parellada beginnen aan een lange rijping met een kurkenstop, waardoor een uniek boeket ontstaat dat het consolideert als een van de grootste wijnen van de wereld. De amfora-fles, ontworpen en gepatenteerd, is een eerbetoon aan het oude Rome. Het etiket -werk van de kunstenaar Rafael Bartolozz- roept de Middellandse Zee van Cadaqués, de wijnstok en de olijfboom op: een trilogie van klassiekers. Cava KRIPTA is de meest bekroonde cava zonder onderbreking sinds de eerste gouden medaille in Old Bratislava, 1984. Elke vintage is een onderscheiding die uitmuntendheid versterkt. Niet geheel onbelangrijk om te vermelden is het feit dat degorgement op bestelling plaatsvind. Zo behoudt de Kripta langer zijn frisse tonen.
Schrijf een beoordeling