Chateau Camparnaud Prestige Rosé

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Waardering:
100% of 100

Château Camparnaud Prestige is een prachtige licht zalmroze rosé met expressieve tonen van rood en exotisch fruit. Deze Château Campernaud Prestige behoort tot de absolute top en is, gezien de kleine opbengsten alleen maar verkrijgbaar in de absolute top horeca. Deze Campernaud Prestige rosé valt in het rijtje MIP (premium/Hydropathe), Minuity (Prestige en Or), Miraval en Chateau d'Esclans (whispering en rock angel) en ligt qua niveau/kwaliteit nog een stukje hoger.

De Prestige is een blend van de typische blauwe Provence druivenrassen namelijk; Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvèdre, Tibouren en Rolle. Het zijdezachte, elegante palet biedt een subtiel evenwicht tussen frisheid en fruitigheid, ondersteund door een vleugje pittigheid en mineraliteit. ​

Decanter 90 Punten 2021

Als best geteste rose door Hubrecht Duijker- aug 2020!

18.50

Meer informatie
Jaar 2021
Wijnhuis Chateau Camparnaud
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Provence
Wijnsoort Rosé
Druivenras Cinsault Grenache Mourvèdre
Classificatie AC Côtes de Provence
Inhoud 0.75
Alcoholpercentage 12,5%
Serveertemperatuur 9-11 graden
Kleur Licht zalm roze
Geur Fruitig, elegant en complex, heeft zeker ook wel pit en lengte
Smaak Fruitig, elegant, mineraal, verfijnd

Een uur rijden van de Côte d'Azur vindt u een prachtig 17-eeuws landgoed, diep geworteld in de glooiende heuvels, bossen en het groene hart van de Var - Provence. Het is een plek waar de wijngaarden met de grootste zorg worden behandeld wat resulteert in de productie van bijzondere rosé wijnen. Op Château Camparnaud wordt al sinds 1879 wijn gemaakt, maar het was in 2000 dat het domein in bezit kwam van de Nederlandse wijnexpert Marnix Engels die, in samenwerking met de adellijke Chevron Villette familie, een domein van wereldklasse heeft weten te realiseren. Hij renoveerde het landgoed en de wijngaarden volledig waardoor Camparnaud een ultramoderne winery werd die werkt met respect voor mens en natuur. Het wijnhuis wordt beheerd door Mr. Engels en zijn zoon Alexander. In samenwerking met Guillaume de Chevron Villette produceert het team heerlijke rosé-wijnen met de karakteristieke kwaliteiten van de Provence.

Marnix Engels: Marnix Engels is al meer dan 40 jaar actief in de wijnhandel. Hij is een gecertificeerde 'makelaar en taxateur' in wijn en is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Experts in Wijn. Zijn bedrijf - De Waal, Zey & Engels - is een gerenommeerde naam op de Nederlandse markt en vertegenwoordigt een aantal van 's werelds beste wijnhuizen sinds 1920. De AOP Côtes de Provence wijnen zijn ecologisch geproduceerd. Terra Vitis is een nationale federatie van boeren, handelaren en industrie experts die onder streng toezicht vallen van productiemethoden en technieken. Samen streven wij naar pure producten van de hoogste kwaliteit terwijl de natuur beschermd kan worden voor de volgende generatie. In 2012 bracht een joint venture met Graaf Guillaume de Chevron Villette de modernste wijnmaaktechnieken naar Camparnaud. De adellijke De Chevron Villette familie dateert uit 1189 en heeft eeuwenlange ervaring in de wijnbouw. Vandaag bezit het bedrijf één van de modernste wineries in de Provence. Eigenaar Chevron Vilette is een wijnmaker in hart en nieren met een passie voor zijn omgeving, terroir en de wijnbouw.

Château Camparnaud Prestige is een prachtige licht zalmroze rosé met expressieve tonen van rood en exotisch fruit. Deze Château Campernaud Prestige behoort tot de absolute top en is, gezien de kleine opbengsten alleen maar verkrijgbaar in de absolute top horeca. Deze Campernaud Prestige rosé valt in het rijtje MIP (premium/Hydropathe), Minuity (Prestige en Or), Miraval en Chateau d'Esclans (whispering en rock angel) en ligt qua niveau/kwaliteit nog een stukje hoger. De Prestige is een blend van de typische blauwe Provence druivenrassen namelijk; Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvèdre, Tibouren en Rolle. Het zijdezachte, elegante palet biedt een subtiel evenwicht tussen frisheid en fruitigheid, ondersteund door een vleugje pittigheid en mineraliteit. ​
Schrijf een beoordeling