Château Thivin Côte de Brouilly 'Les 7 Vignes'

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Heldere kersenrode kleur. In de zuivere geur zijn bosvruchten en aardbei herkenbaar. Lekkere sappige en fruitige aanzet en een licht pepertje in de afdronk. De elegante wijn is direct in balans en heeft mooie zuren.

Deze wijn scoort een 9 in De Grote Hamersma.

22.95

Meer informatie
Jaar 2022
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Beaujolais
Wijnsoort Rood
Druivenras Chardonnay Gamay
Wijn-spijs Vlees
Inhoud 75 cl
Alcoholpercentage 14.8%
Serveertemperatuur 16-18 °C
Kleur Kersenrood
Geur Zuivere geur van onder andere bosvruchten en aardbei.
Smaak Lekkere sappige en fruitige aanzet en een licht pepertje in de afdronk.

Château Thivin is al ruim 6 generaties in handen van de familie Geoffray en vormt het oudste domein op de heuvel 'Brouilly'. Al meer dan 35 jaar importeren wij de wijnen van dit toonaangevende Beaujolais bedrijf. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. In de kelders van Thivin gebeurt alles op zwaartekracht, nog altijd de beste manier om wijn te maken. Château Thivin draagt het keurmerk 'Terra Vitis'.

Geheel met de hand geplukt, voorzichtig geperst. Traditioneel vergist (macération carbonique) en gerijpt in grote houten fouders van wel 100 jaar oud, gedurende 6 tot 8 maanden. Volle wijn, soepel en tegelijk krachtig en stoer. De 'les sept vignes' is een wijn (Gamay met een beetje Chardonnay voor de finesse) samengesteld uit apart vergist fruit van zeven wijngaarden: Clos Bertrand, La Chapelle, Les Griottes, Godefroy, L'Héronde, Henri en Les Fournelles.

De wijnstokken zijn geplant op de heuvel van Mont Brouilly, waar ook gras en andere natuurlijke vegetatie te vinden is. In deze blend zijn druiven van al de 7 percelen van de Côte de Brouilly verwerkt. Elk van deze percelen onderscheidt zich door de oriëntatie of ligging op de helling en elk heeft zijn aandeel in de complexiteit naar deze cuvée.

Schrijf een beoordeling