Conte di Campiano Appassimento

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Waardering:
80% of 100
Deze Conte di Campiano Appassimento is gemaakt van 100% Negroamaro Passito druiven. De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken en worden met de hand geplukt. Daarna volgt de maceratie op de schil om smaak en kleur te extraheren. De kleur van deze wijn is robijnrood met oranje tinten. In de neus intense en complexe aroma’s met tonen van rijp fruit en kruiden. Een goede balans met subtiele tannines en een licht bittertje in de afdronk. Deze wijn is heerlijk bij kruidige pasta’s, rood vlees en gerijpte kazen.
7.95
Deze aanbieding is geldig t/m 03-08-2020
Meer informatie
Jaar 2020
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Wijnsoort Rood
Druivenras Negroamaro
Classificatie IGT Puglia
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 14,0 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Intens donker kersenrood.
Geur Zwoel aroma van zondoorstoofde kersen, fijn zoetje en vleugje kruiden.
Smaak Vol en rond met veel fruit en subtiele vanille tonen.

Lang geleden, een graaf van de verre landen passeerde op zijn prachtige ros, in het land van de Val Tramigna en klom op naar het plateau van de berg Crocetta. De graaf ging op een steen zitten om een beetje uit te rusten waarnaar hij per toeval ontdekte dat het landschap vanaf daar prachtig was. Het daglicht streelde de heuvels, achter het profiel van een kasteel, de steile daken van kleine huizen, de witte paden en gecultiveerd land, en verspreid in de zachte wind. Het landschap, de zachte geur van most bereikt die zijn neus bereikt en de rust die hij op dat moment voelde, adviseerde hem een woning te vinden in dat land. Zo kwam het dat hij vanaf die dag de Graaf van Campiano werd en ontstond de Conte di Campiano Appassimento

Deze Conte di Campiano Appassimento is gemaakt van 100% Negroamaro Passito druiven. De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken en worden met de hand geplukt. Daarna volgt de maceratie op de schil om smaak en kleur te extraheren. De kleur van deze wijn is robijnrood met oranje tinten. In de neus intense en complexe aroma’s met tonen van rijp fruit en kruiden. Een goede balans met subtiele tannines en een licht bittertje in de afdronk. Deze wijn is heerlijk bij kruidige pasta’s, rood vlees en gerijpte kazen.

Schrijf een beoordeling