De Stefani Venezia Merlot-Cabernet Sauvignon

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Stefani Merlot - Cabernet Sauvignon heeft een heldere robijnrode kleur met donkere kern en wat purper aan de rand. De geur is typisch voor een Cabernet: zwarte bes, rijp, fris en prettig. De volle, fluweelzachte smaak heeft een frisse aanzet, rijp fruit (bessen en pruimen), een mooie balans, body en een lange licht kruidige afdronk. En een gulle wijn die natuurlijk goed combineert met vele vleesgerechten, stoofschotels, tagliatelle met Bolognesesaus en zowel buitenlandse- als Hollandse kaassoorten.

15.95
Meer informatie
Jaar 2018
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Wijnsoort Rood
Druivenras Cabernet Sauvignon
Inhoud 0.75l
Alcoholpercentage 13.5
Serveertemperatuur 17-18 graden
Kleur Heldere robijnrode kleur met donkere kern en wat purper aan de rand.
Geur De geur is typisch voor Cabernet: zwarte bes, rijp, fris en prettig.
Smaak De volle, fluweelzachte smaak heeft een frisse aanzet, rijp fruit (bessen en pruimen), een mooie balans, body en een lange licht kruidige afdronk

De geschiedenis van dit familiebedrijf gaat terug tot 1866. Vandaag de dag staat het bedrijf onder leiding van Alessandro De Stefani. Door zijn kennis en kunde als gediplomeerd oenoloog, komen de wijnen van De Stefani voor in alle belangrijke Italiaanse wijngidsen. De wijngaarden van De Stefani zijn gemiddeld 25 jaar oud en beplant met 8.400 stokken per hectare. Het lage rendement van 450-950 gram per stok zorgt voor complexe wijnen met een diepe concentratie. De druiven van deze wijn zijn afkomstig van "Caranto"grond (klei met mineralen afkomstig van de Dolomieten) van de Le Ronche wijngaard in Fossalta di Piave. Veneto, vooral bekend door het wereldberoemde Venetië, is de wijnstreek met de hoogste productie van Italië. Hoewel de streek 17 D.O.C.G.'s en 29 D.O.C.'s telt, draagt tweederde van de productie de classificatie I.G.P. Hieronder vinden we veel makkelijk drinkbare (witte) wijnen, maar ook diverse mooie, stevige rode wijnen. Na het onstelen en persen van de druiven volgt de vergisting onder gecontroleerde temperatuur met frequent overpompen van de wijn. De wijn rijpt 8-12 maanden op zijn lie in eikenhouten vaten. De Stefani Merlot-Cabernet Sauvignon heeft een heldere robijnrode kleur met donkere kern en wat purper aan de rand. De geur is typisch voor Cabernet: zwarte bes, rijp, fris en prettig. De volle, fluweelzachte smaak heeft een frisse aanzet, rijp fruit (bessen en pruimen), een mooie balans, body en een lange licht kruidige afdronk. En een gulle wijn die natuurlijk goed combineert met vele vleesgerechten, stoofschotels, tagliatelle met Bolognesesaus en zowel buitenlandse- als Hollandse kaassoorten.

Schrijf een beoordeling