De Stefani Classic Pinot Grigio

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Deze Classis pinot grigio is een uitzonderlijke! De wijn bevat structuur, elegantie en complexiteit. Mooie strogele kleur, aroma’s van appel, peer en acacia. Fris droog, met nootachtige tonen van amandel. Absoluut een zeer zuivere wijn. Smaakvol bij delicate voorgerechten. Heerlijk bij gebakken zeebaars met venkel.
15.95
Meer informatie
Jaar 2021
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Wijnsoort Wit
Druivenras Pinot Grigio
Inhoud 0.75l
Alcoholpercentage 13.5%
Serveertemperatuur 8-10 graden
Kleur Mooie strogele kleur,
Geur Aroma’s van appel, peer en acacia.
Smaak Fris droog, met tonen van amandel. Zeer zuivere en uitzonderlijke Pinot Grigio met structuur, elegantie en complexiteit.

De geschiedenis van dit familiebedrijf gaat terug tot 1866. Vandaag de dag staat het bedrijf onder leiding van Alessandro De Stefani. Door zijn kennis en kunde als gediplomeerd oenoloog, komen de wijnen van De Stefani voor in alle belangrijke Italiaanse wijngidsen. De wijngaarden van De Stefani zijn gemiddeld 25 jaar oud en beplant met 8.400 stokken per hectare. Het lage rendement van 450-950 gram per stok zorgt voor complexe wijnen met een diepe concentratie.

De druiven van deze wijn zijn afkomstig van "Caranto" grond (klei met mineralen afkomstig van de Dolomieten) van de Le Ronche wijngaard in Fossalta di Piave. Deze Pinot Grigio is van een andere orde dan de vele soorten die uit warmere streken worden aangeboden. De druiven worden met de hand geplukt en komen van de meer dan 50 jaar oude stokken, niet ver van de Adriatische kust. De frisse (zee)wind zorgt voor een evenwichtig groei seizoen, met als resultaat een zuivere, frisse en goed verteerbare wijn. Er wordt een zachte persing van de hele druiven toegepast en na vergisting rijpt de wijn voor meerdere maanden op zijn droesem in roestvrijstalen vaten. De droesem wordt regelmatig doorgeroerd om de complexiteit en zachtheid van de wijn te vergroten Smaakvol bij delicate voorgerechten. Heerlijk bij gebakken zeebaars met venkel. Deze Classic pinot grigio is een uitzonderlijke! De wijn bevat structuur, elegantie en complexiteit. Mooie strogele kleur, aroma’s van appel, peer en acacia. Fris droog, met nootachtige tonen van amandel. Absoluut een zeer zuivere wijn.

Schrijf een beoordeling