Dolcetto d'Alba Bossèt

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Dolcetto d'Alba Boschetti van wijnhuis Marchesi di Barolo uit Piëmonte in Italië is een intens robijnrode wijn met geurige fruitige aroma's van kersen en aardbeien. De wijn smaakt zijdezacht, lekker fris en geurig met duidelijk aanwezig kersenfruit. Hij is mooi in balans en heeft weinig zuren, waardoor deze Dolcetto zeer toegankelijk is om zo te drinken. Hij smaakt echter ook lekker bij lichtere maaltijden en gerechten zoals antipasti en Carpaccio.

24.95
Meer informatie
Jaar 2020
Wijnhuis Marchesi di Barolo
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Wijnsoort Rood
Druivenras Dolchetto
Classificatie DOC Dolchetto d'Alba
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,5 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Robijnrood.
Geur Fruitige aroma's van kersen en aardbeien.
Smaak Kersen en aardbeien fruit

Dolcetto d'Alba Boschetti van Marchesi di Barolo komt uit de gemeente Barolo in de Italiaanse wijnregio Piëmonte. In 1895 begon Pietro Abbona daar te werken in de wijnkelders van het voormalige kasteel van Marquis Falletti, de grondlegger van de inmiddels werelberoemde Barolo wijnen. Door zijn volhardendheid, kennis en vaardigheden kwamen de wijnkelders, de wijngaarden en het kasteel in het bezit van de familie Abbona. Hij creëerde het wijnbedrijf Marchesi di Barolo, dat sinds 2006 in handen is van de vijfde generatie van de familie, Ernesto en Anna Abbona en hun kinderen Davide en Valentina. Davide is afgestudeerd oenoloog en Valentina houdt zich bezig met de marketing van het wijnhuis.
Hun Dolcetto d'Alba Boschetti is een prachtige wijn van het typisch Piëmontese druivenras Dolchetto. De druiven voor de wijn komen van de hoog gelegen wijngaard 'Boschetti', dat ligt op de heuvels rond de stad Alba. De wijngaardbodem is er kalkrijk en heeft een hoog percentage aan kwartsiet en zandsteen. Deze bodemsoort is zeer zeldzaam en brengt de typische karakteristieken van de dolchetto druif mooi naar voren. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens naar de kelder gebracht, waar ze worden ontsteeld en zachtjes gekneusd. Vervolgens ondergaan de druiven een vinificatie met gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen tanks. Deze fermentatie duurt 5 dagen op zo'n 32 graden Celsius, waarna dit proces op een lage temperatuur wordt beëindigd om de intense fruitaroma's maximaal naar voren te laten komen.
De zo ontstane Dolcetto d'Alba Boschetti heeft een intense robijnrode kleur en geurige aroma's van kersen en aardbeien fruit. De wijn smaakt zijdezacht, lekker fris en geurig met duidelijk aanwezig kersenfruit. De wijn is mooi in balans en heeft weinig zuren, waardoor de Dolcetto d'Alba Boschetti een zeer toegankelijke wijn is om zo te drinken. De wijn smaakt echter ook lekker bij lichtere maaltijden en gerechten zoals antipasti en Carpaccio.

Schrijf een beoordeling