Riesling Wijnen
Riesling wijnen - De mooiste druif en lekkerste Wijn uit Duitsland!
Riesling is een zeer veelzijdig druivenras welke een groot deel uitmaakt van de Duitse wijncultuur, zo groeit de Riesling-druif in maar liefst 11 van de 13 Duitse wijnstreken. Ondanks dat Riesling bepalend is voor de Duitse wijncultuur, kan de Riesling-druif overleven in veel verschillende klimaten. De afgelopen jaren ziet men dan ook een grote opmars van Riesling in o.a. Italië, Luxemburg, Oostenrijk en Australië. De Riesling-druif is een langzaam rijpend ras met een lange vegetatieperiode welke, afhankelijk van bodem en microklimaat, uiteenlopende wijnen kan produceren. De wereldbekendheid van Riesling is voornamelijk te danken aan de zoete wijnen die deze druivensoort voort kan brengen. Riesling is echter ook geschikt voor de productie van droge en elegante wijnen.
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.
De uiteenlopende smaak van Riesling
Riesling is een witte wijn die bekend staat om zijn sterke zuurgraad en zoete smaak, met tonen van appel, meloen, abrikoos, mineraal en kruiden. De intense, fruitige aroma’s stuiven u gewoonweg tegemoet. De unieke balans tussen zoet, zuur, fruit en mineralen geeft Rieslingwijnen een verrassend complexe smaak die uitstijgt boven veel van de andere witte wijn variëteiten. In tegenstelling tot veel andere witte druivenrassen vindt er bij Riesling geen rijping plaats in eikenhoutenvaten aangezien de houtinvloed simpelweg geen lekkere Riesling oplevert. Riesling is in alle soorten, maten en kwaliteiten verkrijgbaar. Zo zijn er naast ongecompliceerde wijnen voor alledag ook een rijke keuze aan hoogwaardige Qualitäts- en Kabinettwijnen.
De smaak van Riesling varieert van strakdroog tot volzoet, met altijd duidelijk waarneembare fijne zuren! De smaak van Riesling wordt voor een groot deel beïnvloed door het terroir waarop de Riesling gevegeteerd wordt. Is de grond waarop de druif gekweekt wordt kruidig of juist bloemig dan zal u dit ook in de ondertoon van de wijn terugvinden. Een ander belangrijk aspect voor de smaak is de vegetatieperiode. Afhankelijk van hoe laat in het jaar de wijnbouwers de druiven oogsten, kan de Riesling variëren van knapperig en droog tot zoet en kruidig. De beste serveertemperatuur voor Riesling is tussen de 6˚C en 8˚C.
Riesling: Voor iedere gelegenheid
Van volzoete witte wijn tot zeer droge witte wijn, het hele smakenspectrum wordt beslagen door Riesling. Het is dan ook zeer belangrijk om rekening te houden voor welke gelegenheid u een glas Riesling serveert. Zo zijn de droge Rieslings uitermate geschikt om los te drinken, als aperitief of bij kruidige gerechten en passen droge tot halfdroge rieslings daarentegen goed bij visgerechten, gevogelte of vleesgerechten met lichte sauzen. Halfdroge tot lieflijke rieslings passen weer goed bij verse kaas, waar fruitige, zoete of volzoete varianten uitstekende begeleiders zijn van (fruit)desserts. Zo is er voor iedere gelegenheid een perfecte Riesling te vinden! Neem dus vooral een kijkje bij onze heerlijke Rieslingwijnen!