Elysium Black Muscat

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Elysium black muscat heeft een houtlagering gehad van drie maanden, wat hem de rijke, licht oxidatieve geur en smaak geeft. Denk aan rozen, maar ook aan de typische geur van lychees. De smaak is zeer intens en mondvullend. Fris doch zoet en zeer gul in de afdronk!

De wijngaarden liggen wat meer in het binnenland. Hier profiteren de druiven volop van de zon en de hoge temperaturen. Dit zijn de ideale omstandigheden voor de black muscat. Hierdoor is de Elysium misschien wel een van de mooiste dessertwijnen in deze prijsklasse!
12.95
Meer informatie
Jaar 2018
Wijnland Verenigde Staten
Wijnsoort Dessert
Druivenras Muscat
Inhoud 0.375l
Alcoholpercentage 15%
Serveertemperatuur 9-12 graden
Kleur Diep donker rood tot getaand. Een kleur die menig een doet denken aan port.
Geur Duidelijke toon van rozen en lychees, maar ook rode vruchtjes. Zeer aromatisch.
Smaak Zeer rijk en geconcentreerd, royaal rood fruit en fijne zuren.

Andrew en Laurel Quady richtten in 1975 hun wijnhuis op in Zuid-Californië. Ze wilden een nieuwe uitdaging in hun leven. Ze begonnen met een portachtige rode wijn van de inheemse Zinfandel druif. Hiermee maakten zij een faam bij de wijnliefhebbers wereldwijd. Wijnhuis Quady ging doorontwikkelen en investeerde in de wijngaarden. Dit werd beloond. In 1983 werd de Elysium, van de Black Muscat geproduceert. Met deze dessertwijn was de naam van dit wijnhuis definitief gevestigd in de wijnwereld.

De black muscat in de Elysium is familie van de Muskaat druifras. Dit druifras zorgt o.a. voor bijzondere, portachtige, desserttwijnen over de hele wereld. De wat meer bekendere zijn Moscatel de Setubal, Muscat de Rivesaltes of de black muscat. Deze laatste is de basis voor Elysium Black Muscat 0,375CL, die uitstekend gedijt op de wijngaarden in Californie.

De wijngaarden liggen wat meer in het binnenland. Hier profiteren de druiven volop van de zon en de hoge temperaturen. Dit zijn de ideale omstandigheden voor de black muscat. Hierdoor is de Elysium misschien wel een van de mooiste dessertwijnen in deze prijsklasse. De Elysium heeft een houtlagering gehad van drie maanden, wat hem de rijke, licht oxidatieve geur en smaak geeft. Denk aan rozen, maar ook aan de typische geur van lychees. De smaak is zeer intens en mondvullend. Fris doch zoet en zeer gul in de afdronk! 

Schrijf een beoordeling
Wellicht ook iets voor u? Probeer ook eens deze wijnen