Epicuro Negroamaro-Cabernet Sauvignon

Beschikbaarheid: Op voorraad

Nero Negroamaro-Cabernet is een populaire wijn uit Puglia in het zuiden van Italië. De dieprode wijn heeft een geurig aroma van zwarte bessen, pruimen, rozijnen, zoete specerijen, koffie en chocolade. De fluwelig zachte, vlezige en volle smaak zit vol heerlijk rood fruit met lange afdronk. Epicuro Nero Negroamaro-Cabernet smaakt erg lekker als wijn voor alledag en bij stevige pastagerechten, vlees en lichte wildgerechten. De populaire wijn is gemaakt van 70% Negroamaro en 30% Cabernet Sauvignon druiven.

7.50
Meer informatie
Jaar 2019
Wijnhuis Epicuro & Copertino
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Wijnsoort Rood
Druivenras Cabernet Sauvignon Negroamaro
Classificatie IGT Puglia
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,0 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Diep rood.
Geur Zwarte bessen, pruimen, rozijnen, zoete specerijen, koffie en chocolade.
Smaak Fluwelig zacht, heerlijk vlezig, vol en fruitig met lekkere kruidigheid.

Excellente rode wijn afkomstig van het Italiaanse top wijnhuis Femar Vini

De Epicuro Negroamaro-Cabernet Sauvignon is een excellente rode wijn afkomstig van het Italiaanse top wijnhuis Femar Vini, waarvan Epicuro een belangrijk label is. Door gebruik van de meest karakteristieke druiven van de regio en langdurige samenwerkingen met producenten, biedt het wijnhuis een ruim aanbod van succesvolle wijnen welke over de hele wereld geëxporteerd worden.

Populaire rode wijn uit de wijnstreek Puglia in het zuiden van Italië

De Epicuro Negroamaro-Cabernet Sauvignon is een populaire wijn uit Puglia, gelegen in het zuidelijke deel van Italië, waarvan de druiven afkomstig zijn van wijngaarden die liggen in Bari, Taranto en Brindisi. Dit gebied beschikt namelijk over een ideaal klimaat, een opmerkelijke variëteit aan druivensoorten en een zeer lange geschiedenis betreffende het verbouwen van wijn. De bodemstructuur van deze wijngaarden verschilt iets van elkaar, maar allemaal hebben ze een ondergrond van klei en kalk.

Een unieke mix van 70% Negroamaro druiven en 30% Cabernet Sauvignon.

De Epicuro negroamaro- cabernet-sauvignon bestaat voor 70% uit Negroamaro druiven en voor 30% uit Cabernet Sauvignon. Om aan de kwaliteitseisen van Epicuro te kunnen voldoen dienen de Negroamaro en de Cabernet Sauvignon druiven precies op het juiste moment geoogst te worden, dit zodat ze rijp genoeg zijn. Na de oogst vindt de vinificatie van deze rode wijn op een moderne manier plaats door toepassing van temperatuurcontrole, waarna 30% in grote eikenhouten vaten zal moeten rijpen en 70% in roestvrijstalen vaten.  De totale rijpingstijd van deze wijn is 9 tot 12 maanden. En dan mag het resultaat er zeker zijn: een magnifieke Italiaanse rode wijn!

Een wijnsoort om te combineren met heerlijke gerechten of als wijntje voor alledag
De Epicuro Negroamaro-Cabernet Sauvignon heeft een prachtige diepe rode kleur, met in de neus een verrassende mix van aroma's zoals zwarte bessen, pruimen, rozijnen, zoete specerijen, koffie en pure chocolade. Het is een zachte, vlezige en volle wijn voorzien van heerlijk rood fruit en een warme, fluweelachtige smaak en mooie lange afdronk. De Nero Negroamaro is perfect te combineren met stevige pastagerechten en volle, romige (kaas)sauzen, maar ook bij vlees en lichte wildgerechten. Maar daarnaast is het ook gewoon een heerlijk wijn voor alledag. Bij voorkeur serveert u de Epicuro Negroamaro-Cabernet Sauvignon bij een temperatuur van 16-18°C.

Al sinds de oudheid zijn Italië en wijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet voor niets noemden de oude grieken het al "Oenotria", wat zoveel betekent als wijnland. Italië is ook het land waar eten en wijn zo goed samengaan. Geen wonder dat men er zoveel belang hecht aan de authenticiteit en kwaliteit van hun wijnen. Meer dan vroeger richten wijnbouwers zich op de productie van kwaliteitswijnen van hun eigen unieke en dus alleen in Italië voorkomende druivensoorten. Onze Epicuro Nero Negroamaro is er zo eentje, afkomstig uit de Zuid-Italiaanse wijnregio Puglia.

De Nero Negroamaro heeft een diepe rode kleur en een verrassende mix van aroma's zoals zwarte bessen, pruimen, rozjinen, zoete specerijen, koffie en pure chocolade. De zachte, vlezige en volle wijn heeft heerlijk rood fruit en een warme, fluweelachtige smaak en mooie lange afdronk. De Epicuro negroamaro- cabernet-sauvignon bestaat voor 70% uit Negroamaro druiven en voor 30% uit Cabernet Sauvignon. De Nero Negroamaro smaakt erg lekker om zo te drinken, maar is ook een heerlijke combinatie bij stevige pastagerechten met romige sauzen en bij vlees en lichte wildgerechten.

Schrijf een beoordeling