Epicuro Primitivo Puglia

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Waardering:
93 % of 100

Epicuro Primitivo Puglia komt uit Apulië in de hak van Italië. De wijn is violetrood met een licht en verfijnd aroma. De aangenaam fluweelzachte smaak is vol en harmo- nieus, maar ook stevig en vlezig. Smaakt prima bij gerechten met rijke saus, stoof- schotels, pittig vlees en belegen kazen.

9.95
Populaire wijn

Meer informatie
Jaar 2022
Wijnhuis Epicuro & Copertino
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Wijnsoort Rood
Druivenras Primitivo
Classificatie IGT Puglia
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 14,0 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Violet rood.
Geur Lichte en verfijnde aroma's van rood en zwart fruit.
Smaak Aangenaam vol en harmonieus, maar ook stevig en vlezig.

Heerlijke exponent van het Italiaanse wijnhuis Femar Vini

Deze heerlijke violet rode Epicuro is afkomstig van het Italiaanse wijnhuis Femar Vini. Door gebruik van de meest karakteristieke druiven van de regio en langdurige samenwerkingen met producenten, biedt het wijnhuis een ruim aanbod van succesvolle wijnen welke over de hele wereld geëxporteerd worden. Epicuro is een belangrijk label van het topmerk Femar Vini en is bovendien het kloppend hart van de Mergè-collectie. Het is natuurlijk niet voor niets dat de Epicuro wijnen al jaren een van de best verkochte wijnen zijn!

Primitivo druif - koning van Zuid-Italië

De Epicuro Primitivo Puglia is gemaakt van 100% Primitivo druiven. De prachtige wijngaarden van de Epicuro Primitivo liggen in Puglia, de hak van de Italiaanse laars. Dit gebied heeft een ideaal klimaat, een opmerkelijke variëteit aan druivensoorten en een zeer lange geschiedenis betreffende het verbouwen van wijn. Vroeger stond deze wijnstreek vooral bekend om haar weinig inspirerende wijn, welke weinig smaak bevatte. Maar dit is tegenwoordig helemaal anders, de wijnboeren gebruiken hun kennis vandaag de dag om op grote schaal over te stappen op het produceren van krachtige topwijnen, zoals deze Epicuro Primitivo; gemaakt van de inheemse druif welke niet voor niets de koning van Zuid-Italië genoemd wordt!

Prachtige violetrode Primitivo met een fluweelzachte smaak

De Epicuro Primitivo Puglia is een heerlijke krachtige en rijke wijn! Deze violetrood gekleurde primitivo bevat lichte en verfijnde aroma’s met veel zwart en rijp fruit als pruimen, bramen, kersen gecombineerd met specerijen en vanille. De fluweelzachte smaak van deze rode wijn is vol, rijk en harmonieus, maar ook stevig en vlezig, met een lange, intense en sappige afdronk. Wil je optimaal genieten van deze wijn, zorg er dan voor dat u deze drinkt op een temperatuur van 16-18°C.

Deze uitmuntende en fluweelzachte wijn kunt u erg goed combineren bij gerechten met een rijke of volle saus, bij diverse soorten wild, stoofschotels en pittig vlees, maar ook bij belegen kazen en geitenkaas misstaat deze wijn zeker niet! Daarnaast is het ook een ideale rode wijn voor alledag, een garantie voor gezellige avonden!

Onze Epicuro Rosso DOC Primitivo Puglia komt uit de omgeving van het meer bekende Salento in Puglia (ook: Apulië). Dit grote en opkomend wijngebied in de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruiken hun kennis momenteel om op grote schaal over te stappen op krachtige topwijnen. Men maakt het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design, hetgeen zeker geldt voor het wijnhuis Epicuro.

De Epicuro Rosso DOC Primitivo di Manduria wordt voor 100% gemaakt van het lokale druivenras primitivo. De wijngaarden rond Manduria, waar de druiven voor deze primitivo groeien, liggen in het zuidelijke deel van Italië waar het klimaat uitermate geschikt is voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in deze prachtige wijn uit ‘La Bella Italia’. Epicuro Primitivo di Manduria is violetrood gekleurde wijn met lichte en verfijnde aroma’s. De aangenaam fluweelzachte smaak is vol en harmonieus, maar ook stevig en vlezig. De wijn smaakt prima bij gerechten met een rijke saus, bij wild, stoofschotels en pittig vlees of belegen kazen en geitenkaas.

Schrijf een beoordeling