Epicuro Salice Salentino

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Epicuro Salice Salentino is een heerlijke, robuuste rode wijn uit Apulië in het zuiden van Italië. Deze moderne wijn wordt gemaakt van de typisch regionale druivensoorten Negroamaro en Malvasia Nera. Het is een volle, vlezige wijn met aroma's van rood fruit, maar ook pruimen, tabak en leer. Epicuro Salice Salentino smaakt heerlijk als aperitiefwijn en erg lekker bij bij rood vlees, lamsvlees, wild, rijke pastagerechten en (belegen) kazen.
8.95
Meer informatie
Jaar 2020
Wijnhuis Epicuro & Copertino
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Wijnsoort Rood
Druivenras Malvasia Negroamaro
Classificatie DOC Salice Salentino
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,0 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Intens dieprood.
Geur Aroma's van rood fruit, pruimen, tabak en leer.
Smaak Vol en vlezig, heerlijk robuust en goede structuur.

Salice Salentino is een warmbloedige wijn met karakter uit Zuid Europa. Onze Salice Salentino wordt onder het wijnlabel Epicuro op de markt gebracht door wijnhuis Femar Vini. De Epicuro Salice Salentino komt uit de regio Apulië, waar het wijngebied Salento ligt in de provincie Lecce, in de laars van Italië. De Salice Salentino van Epicuro wordt volledig gemaakt van typisch Italiaanse druivensoorten, namelijk voor 80% van de Negroamaro, voor 15% van de Malvasia Nera di Brindisi en voor 5% van de Malvasia Nera di Lecce. Ze komen samen in een heerlijk vlezige en robuuste wijn.

De Epicuro Salice Salentino wordt modern gemaakt met een fermentatie van 6 dagen op de schil onder een gecontroleerde temperatuur van 26 graden Celsius. Na de vinificatie krijgt de jonge wijn een traditionele rijping van 6 maanden op grote eiken vaten en een moderne rijping van 18 maanden op roestvrijstalen vaten. De intens dieprood gekleurde Epicuro Salice Salentino rijpt daardoor tot een volle, vlezige rode wijn met aroma's van rood fruit, maar ook pruimen, tabak en leer. De robuuste wijn smaakt heerlijk als aperitief, maar evenzo als begeleider bij rood vlees, lamsvlees, wildgerechten, rijke pastaschotels, mooie worstsoorten en (belegen) kazen.

Schrijf een beoordeling