Farina Appassilento Rosso del Veneto
Beschikbaarheid: Op voorraad
De Appassilento Rosso van het huis Farina is een hele mooie volle, zachte en aromatische wijn uit Veneto, Italië. Aroma's van gedroogde bloemen, rood fruit en kersen. De wijn is gemaakt van Corvina, Cabernet Sauvignon en Merlot druiven. De Appassilento Rosso Farina is ideaal bij rood vlees, lamsvlees en milde kazen. De naam Appassilento is afgeleid van de methode Appassimento omdat het vinificatieproces wel drie keer zo lang duurt als normaal. Appassimento is de benaming van de methode van het drogen van druiven en 'silento' betekend 'rust'. Vandaar de naam Appassilento.
Deze wijn scoort een 8.5 In de Grote Hamersma
11.45
Jaar | 2020 |
---|---|
Wijnhuis | Farina |
Wijnland | Italië |
Wijnstreek | Veneto |
Wijnsoort | Rood |
Druivenras | Corvina Veronese |
Wijn-spijs | Vlees |
Classificatie | IGT Veneto |
Inhoud | 75,0 cl |
Alcoholpercentage | 13,0 % |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Kleur | Intens robijn helder rood |
Geur | Verfijnd, rood fruit van kersen en iets bramen |
Smaak | Vol en soepel met rood fruit |
Volle, rode wijn gemaakt van de Corvina, Cabernet en Merlot druif het huis Farina komt uit Veneto, Italië is een traditioneel wijnhuis dat met alle liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De Valpolicella regio, ten noorden van Verona, is het belangrijkste wijngebied van Veneto en er wordt al al eeuwenlang wijn gemaakt. De omstandigheden zijn hier uitstekend om fantastische wijnen te produceren. Het oogsten van de druiven wordt handmatig gedaan zodat er een gegarandeerde selectie van de beste druiven ontstaat. na het persen van de druiven blijven ze in contact met de schil op een constante temperatuur van 10-12 graden Voor de rode druiven zelfs vijf tot zes dagen. De lage temperatuur en een lang 'rusttijd' van de wijn zorgen voor natuurlijke, volle en elegante wijnen.
Schrijf een beoordeling
LEEFTIJDSVERIFICATIE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.