Farina Appassilento Rosso del Veneto

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Appassilento Rosso van het huis Farina is een hele mooie volle, zachte en aromatische wijn uit Veneto, Italië. Aroma's van gedroogde bloemen, rood fruit en kersen. De wijn is gemaakt van Corvina, Cabernet Sauvignon en Merlot druiven. De Appassilento Rosso Farina is ideaal bij rood vlees, lamsvlees en milde kazen. De naam Appassilento is afgeleid van de methode Appassimento omdat het vinificatieproces wel drie keer zo lang duurt als normaal. Appassimento is de benaming van de methode van het drogen van druiven en 'silento' betekend 'rust'. Vandaar de naam Appassilento.

Deze wijn scoort een 8.5 In de Grote Hamersma

11.95

Meer informatie
Jaar 2020
Wijnhuis Farina
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Wijnsoort Rood
Druivenras Corvina Veronese
Wijn-spijs Vlees
Classificatie IGT Veneto
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,0 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Intens robijn helder rood
Geur Verfijnd, rood fruit van kersen en iets bramen
Smaak Vol en soepel met rood fruit
Volle, rode wijn gemaakt van de Corvina, Cabernet en Merlot druif het huis Farina komt uit Veneto, Italië is een traditioneel wijnhuis dat met alle liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De Valpolicella regio, ten noorden van Verona, is het belangrijkste wijngebied van Veneto en er wordt al al eeuwenlang wijn gemaakt. De omstandigheden zijn hier uitstekend om fantastische wijnen te produceren. Het oogsten van de druiven wordt handmatig gedaan zodat er een gegarandeerde selectie van de beste druiven ontstaat. na het persen van de druiven blijven ze in contact met de schil op een constante temperatuur van 10-12 graden Voor de rode druiven zelfs vijf tot zes dagen. De lage temperatuur en een lang 'rusttijd' van de wijn zorgen voor natuurlijke, volle en elegante wijnen.
Schrijf een beoordeling