De Grote Salentein Portillo Actie is er weer! >

Farina Soave Classico

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Farina Soave Classico barst van aantrekkelijke aroma's als groene appel, ananas en gele pruim. Daarnaast kenmerkt de Farina Soave Classico zich door de geur van wilde bloemen en vlierbloesem. De prachtige structuur en het haast ziltige karakter, verlangt naar spijscombinaties.

 

Deze wijn scoort een 8- in De grote Hamersma!

9.95

Meer informatie
Jaar 2021
Wijnhuis Farina
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Wijnsoort Wit
Druivenras Trebbiano
Alcoholvrij Nee
Classificatie DOC Soave Classico
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12,5 %
Serveertemperatuur 10-12 °C
Kleur Licht geel met groene tint
Geur Fruitig en iets exotisch
Smaak Fruitig met en mooie minerale toon

Dit mooie wijnhuis heeft een zeer voordelige ligging in Verona met het Gardameer op slechts enkele kilometers afstand in het westen. Rondom het wijnhuis zie je bergen die zorgen voor de perfecte hoeveelheid zonlicht en de juiste dosering van wind om schimmel en rot te voorkomen. De bergketen Monte Baldo, dat aan de oostkant van het Gardameer ligt, zorgt voor frisse wind die de overmatige hitte tijdens het rijpen van de druiven vermijdt en die de zuurgraad helpt opbouwen. Daarnaast hebben de druiven de perfecte bodem: een mengsel van kalksteen en klei dat de natuurlijke structuur en de volle body geeft die kenmerkend is voor de rode wijnen in deze regio.

De Farina Soave Classico barst van aantrekkelijke aroma's als groene appel, ananas en gele pruim. Daarnaast kenmerkt de Farina Soave Classico zich door de geur van wilde bloemen en vlierbloesem. De prachtige structuur en het haast ziltige karakter, verlangt naar spijs combinaties. Heerlijk bij voorgerechten. Overigens combineren ze deze Farina Soave Classico graag met bigoli, een klassieke Italiaanse pastasoort. De Soave wijn van Farina komt uit het Classico gebied. Dit is het oudste gebied in de Soave. De bodem is hier kalkrijk en dit proeft u terug als een enigszins ziltige, minerale toon.Na een korte inweking met de druivenschilletjes volgen 10 intensieve dagen. In deze dagen zetten gistcellen de natuurlijke suikers in de druif om in alcohol. Dat niet alleen, bij producten tijdens de vergisting zijn prachtig rijke aroma's; een fruitig Farina met rijping op de fles.

Schrijf een beoordeling