Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Farina Valpolicella Ripasso Classico is een rijke en rijpe rode wijn. Een mondvol fruit en kruiden waarbij de fruittonen (o.a. kersen) een mooie balans geven in combinatie met de tannine, frisse zuren en een zoetje. Op de achtergrond komen tonen van intense peper, leer en gember tot uiting.
Deze wijn scoort een 8.5 in De grote Hamersma.
Jaar | 2022 |
---|---|
Wijnhuis | Farina |
Wijnland | Italië |
Wijnstreek | Veneto |
Wijnsoort | Rood |
Druivenras | Molinara Rondinella |
Wijn-spijs | Vlees |
Classificatie | DOC Valpolicella Superiore |
Inhoud | 75,0 cl |
Alcoholpercentage | 13,5 % |
Serveertemperatuur | 18-20 °C |
Kleur | Intens robijnrood. |
Geur | Verfijnde aroma's van rijp rood fruit, vanille |
Smaak | Vol en soepel van smaak, lange afdronk |
De Valpolicella Ripasso Classico Superiore is een bijzondere rode wijn die de authentieke karaktereigenschappen vertegenwoordigt van het terroir. De Corvina Veronese is het belangrijkste druivenras. De toevoeging ‘Superiore’ geeft aan dat de wijn een hoger alcoholpercentage (minstens 12%) heeft en minimaal 1 jaar gerijpt heeft. Hierdoor ontstaat wijn met body en structuur, maar ook meer elegantie. Een wijn die vraagt om een gerecht met een delicate, maar intense smaak. Dé tip van Claudio Farina is Risotto all’Amarone, een ty-pisch gerecht uit Verona.
Farina Valpolicella Ripasso Classico is een rijke en rijpe rode wijn. Een mondvol fruit en kruiden waarbij de fruittonen (o.a. kersen) een mooie balans geven in combinatie met de tannine, frisse zuren en een zoetje. Op de achtergrond komen tonen van intense peper, leer en gember tot uiting.De Farina Valpolicella Ripasso Cassico Superiore DOC is een blend van Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta druiven. De wijngaard in 'San Pietro in Cariano' is van vulkanisch kalkgrond en hierdoor mede verantwoordelijk voor de stijl van deze Ripasso.
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.