Freemark Abbey Napa Valley Chardonnay

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Deze Napa Valley Chardonnay van Freemark Abbey is een rijke, genuanceerde en complexe wijn. De wijn heeft de geur van gebakken appel, romige meringue, rijpe ananas, mandarijn en verse perzik. De smaak is soepel, evenwichtig en geïntegreerd en kent aroma's van tropische nectar, sinaasappelmarmelade, ambrosia en vanille. Tegelijkertijd is de smaak levendig, romig en evenwichtig met een lange afdronk.

Deze wijn scoort een 9 in De Grote Hamersma.

39.95

Meer informatie
Jaar 2020
Wijnhuis Freemark Abbey
Wijnland Verenigde Staten
Wijnstreek Californië
Wijnsoort Wit
Druivenras Chardonnay
Wijn-spijs Vis Gevogelte Wit vlees
Classificatie Napa Valley
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 14.5%
Serveertemperatuur 10-12 °C
Kleur Goudgeel
Geur Gebakken appel, romige meringue, rijpe ananas, mandarijn en verse perzik.
Smaak Soepel, evenwichtig en geïntegreerd en kent aroma's van tropische nectar, sinaasappelmarmelade, ambrosia en vanille.

Het wijnhuis Freemark Abbey is opgericht in 1886 door de eerste vrouwelijke wijnmaker van Californië, Josephine Tychson. Het is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Napa Valley. De focus ligt op het maken van klassieke ,verfijnde wijnen met veel structuur. De vier wijngaarden verschillen in ligging en terroir wat een verscheidenheid biedt in de wijnen die hier gemaakt worden.

Freemark Abbey wordt wereldwijd gezien als hét boegbeeld van Californische wijnen en is onlosmakelijk verbonden met de beste Cabernet Sauvignons, de specialisatie van wijnmaker Ted Edward. Dit beeld is meerdere malen bevestigd door hoge noteringen en boordelinge in internationale wijnpers door journalisten als Robert Parker en James Suckling. Sinds 2019 is Ted alleen nog actief als adviseur en heeft Kristy Melton zijn wijnmakerspositie overgenomen.

De druiven voor deze Chardonnay komen van vier verschillende wijngaarden: Ahmann - Carneros, Rancho Sarco, Keyes Vineyard - Howell Mountain en Huichica Vineyard - Carneros. De Ahmann en Rancho Sarco wijngaarden zorgen voor smaken van appel en citrus terwijl de Keyes en Huichica wijngaarden zorgen voor mineraliteit en een cripy toon.

De wijn vergist onder gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. Daarna rijping op de lie gedurende 10 maanden, 87% in Frans eikenhouten vaten waarvan 40% nieuw.

Schrijf een beoordeling