Graham's 10 Years Old Tawny Port

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Waardering:
80% of 100

Deze Graham's 10 Years Old Tawny Port behoort tot de nieuwe stijl 'aged tawny ports' van Graham's. De Port heeft een fijne roodbruine kleur en een rijpe en complexe geur en duidelijke aroma's van noten, honing en vijgen. De Port heeft een volle en zeer zachte smaak en een plezierig lange afdronk. 

89 punten Decanter World Wine Awards

25.95

Meer informatie
Wijnhuis Graham's Port
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Wijnsoort Port
Druivenras Tinta Barocca Tinta Roriz Touriga Francesa Touriga Nacional
Classificatie Vinhos do Porto
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 20,0 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Fijne roodbruine kleur.
Geur Aroma's van noten, honing en vijgen.
Smaak Vol en zacht, rijp en complex.
Graham's 10 Years Old Tawny is een 'nieuwe stijl' Port van W&J Graham's. Het Porthuis staat algemeen erkend bekend als producent van zeer hoge kwaliteit. Graham's wordt al vele generaties gerund door de familie Symington. Graham’s bezit eigen wijngaarden in het Douro gebied, maar koopt ook kwalitatief hoogstaand fruit van lokale boeren. Sommige daarvan leveren al drie generaties fruit aan de Symington's. Door Graham's wordt uitsluitend Port gemaakt van de beste druiven, die rijpen op authentieke eikenhouten vaten en met zorg worden begeleid door ervaren en gedreven specialisten. Graham’s blinkt uit in het ma-ken van de mooiste Vintage Port en oude gerijpte Tawny Port, maar zij leggen er ook eer in om van hun overige porttypen een topproduct te maken. Zo ook deze 'nieuwe stijl' Graham's 10 Years Old Tawny Port. Charles Symington is sinds enkele jaren de Master Blender van Graham's. Hij heeft een belangrijke wijzi-ging in het blenden doorgevoerd en daarmee zijn stempel op een nieuwe generatie aged tawnies gezet. Voor de aged tawnies worden uitsluitend nog wijnen gebruikt die in de Graham's Port Lodge in Villa Nova de Gaja gerijpt zijn. Met volledig behoud van de karakteristieke Graham's stijl met rijke en complexe aroma's van amandel en kaneel, krijgen de secundaire aroma's zo nog meer finesse, frisheid en balans. Charles laat hiermee de Atlantische Oceaan, op slechts 3 km afstand van de Graham's Lodge, een subtiele maar belangrijke rol spelen in de stijl van de nieuwe generatie aged tawnies. Graham's 10 Years Old Tawny is een Port met een fijne roodbruine kleur met een rijpe en complexe geur en duidelijke aroma's van noten, honing en vijgen. De Port heeft een volle en zeer zachte smaak en een plezierig lange afdronk. De 10 Years Old Tawny combineert geweldig met blauwe kazen, noten en vijgen. Deze nieuwe generatie heeft ook een nieuwe verpakking gekregen. Een speciaal ontworpen fles van door-zichtig glas, die de mooie amberkleur van de port zichtbaar laat. De 20, 30 en 40 Years Old Tawny zijn nu verpakt in een stijlvolle koker, waarmee je ook voor de dag kunt komen als geschenk. De 'whisky look' van deze flessen benadrukt tevens het digestief karakter van dit type Port. De Ports zelf vormen stuk voor stuk een hoogtepunt aan het eind van een feestelijke avond.
Schrijf een beoordeling