Kopke Colheita Port 1978
De Colheita's van het Portugese Porthuis Kopke zijn een van de meest bekende als het gaat om soorten Port. Het zijn gerijpte Tawny's die minimaal 7 jaar op eikenhouten vaten hebben gerijpt en uit één oogstjaar komen. Door die houtrijping komt de port licht in contact met zuurstof. De port gaat oxideren, verliest een deel van zijn kleur en krijgt de geur en smaak van vanille, specerijen, rozijnen, vijgen en karamel. Heerlijk te combineren met chocolade of oud Hollandsche kazen. Drink de port zo tussen de 14 en 18 graden. De Kopke Colheita Port is na opening nog ca. 6 weken op dronk.
Heeft u een oudere Colheita/Vintage Port adviseren wij de fles 24 uur van te voren rechtop te zetten. Zo kan het bezinksel naar de bodem zakken. Vervolgens rustig uitschenken tot u bij het bezinksel bent.
Jaar | 1978 |
---|---|
Wijnhuis | Kopke Port |
Wijnland | Portugal |
Wijnstreek | Douro |
Wijnsoort | Port |
Druivenras | Tinta Roriz Touriga Francesa Touriga Nacional |
Inhoud | 75,0 cl |
Alcoholpercentage | 20,0 % |
Serveertemperatuur | 15-18°C |
Kleur | Lichtbruin gekleurd met een oranje gloed |
Geur | Tonen van noten, karamel en gedroogd fruit, rozijnen en vijgen |
Smaak | Vol en zacht, rijp en complex |
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.