Kus van Thérèse - Tempranillo

Beschikbaarheid: Op voorraad

Kus van Therese: Een heerlijke wijn voor ieder moment. Getypeerd door haar intens paarsrode kleur, rijpe tannines en een explosie aan rood fruit.

Deze wijn wordt speciaal geselecteerd door Thérèse Boer.

9.99
Meer informatie
Jaar 2019
Wijnhuis Kus van Thérèse
Wijnland Spanje
Wijnstreek La Mancha
Wijnsoort Rood
Druivenras Tempranillo
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,5 %
Serveertemperatuur 1271
Kleur Rood
Geur Kers en Pruim
Smaak Kers, Pruim en Blauwe bes

Kus van Thérèse

De exclusieve wijnlijn ‘Kus van Thérèse’ van Thérèse Boer van de Librije

Sinds 1993 runt Thérèse samen met haar man Jonnie Boer het restaurant De Librije in Zwolle. In datzelfde jaar werd zij op 21-jarige leeftijd vinoloog, ontving zij met haar restaurant een 1e Michelinster en sinds 2004 is zij, met haar man, de trotse bezitter van een 3e Michelinster. De Librije prijkt dan ook sinds vele jaren op de internationale lijst The World’s 50 Best Restaurants.

De Kus van Thérèse betreft een wijnlijn welke in 2009 op de markt is gebracht door Thérèse Boer, speciaal ontwikkeld voor restaurant De Librije. Drie van haar wijnen werden, in het jaar van de lancering van de wijnlijn Kus van Thérèse, direct al op het ‘AWC Vienna 2009’ bekroond met een zilveren medaille, en werd ze bovendien benoemd tot Bourgondiër van het Jaar. Daarmee was ze de eerste vrouw in de geschiedenis die deze prestigieuze titel kreeg. 

De heerlijke wijnen van Nederlandse bodem

Maar uiteraard ontwikkeld Thérèse Boer deze exclusieve wijnlijn niet in haar eentje. De ‘Kus van Thérèse’ is een product welke tot stand is gekomen door een samenwerking tussen restaurant De Librije, wijnmakerij Hof van Twente te Bentelo en wijngoed Gelders Laren. Wijngoed Gelders Laren beheert de wijngaard, Hof van Twente verzorgt de verwerking van de oogst, het vinificatieproces en de botteling van de wijnen. Het gaat dan om de wijnen van Nederlandse bodem; de Kus van Thérèse Solaris Barrique, Kus van Thérèse Cabernet Blanc, Kus van Thérèse Cabernet Blanc–Solaris en de Kus van Thérèse Regent Barrique.

Het gehele proces, van druiventeelt, vinificatie tot zorgvuldige samenstelling van de wijn, is erop gericht om die smaaksensatie te creëren welke perfect te combineren is met de gerechten van De Librije. Gedurende het vinificatieproces wordt, tijdens diverse wijnproefsessies, de samenstelling en smaak van de wijnen in onderling overleg verfijnd. Het oordeel van gastvrouw, vinoloog en sommelier Thérèse Boer is hierin leidend, en als het ware bezegeld met haar ‘kus’, vanwaar ook de naam de ‘Kus van Thérèse’.

De door Thérèse specifiek geselecteerde Spaanse en Zuid-Afrikaanse Kus van Thérèse

Thérèse selecteert voor haar label ook wijnen uit het zonnige Zuid-Afrika en het zonnige Spanje. Deze wijnen zijn dan ook speciaal ontwikkeld voor De Librije. De Zuid-Afrikaanse lijn van de Kus van Thérèse, bestaand uit de wijnen Kus van Thérèse Chardonnay Sauvignon Blanc en de Kus van Thérèse Cabernet Sauvignon / Merlot / Shiraz / Pinotage, is ontstaan door een samenwerking tussen Thérèse Boer en de Nederlandse familie Aaldering Vineyards & Wines.

De Spaanse lijn, bestaande uit de wijnen: Kus van Thérèse - Tempranillo, Kus van Thérèse - Sauvignon Blanc, Kus van Thérèse – Bobal, Kus van Thérèse Cava Brut en de Kus van Thérèse – Verdejo, worden geproduceerd voor De Librije in samenwerking met FinoSfera. In het ruime assortiment van wijnservice.nl kunt u kiezen uit de populaire Spaanse wijnen Kus van Thérèse – Tempranillo en de Kus van Thérèse - Sauvignon Blanc. 

De Kus van Thérèse – een wijn voor ieder moment!

De Spaanse Kus van Thérèse – Tempranillo ,die u vindt in het assortiment van wijnservice, betreft een heerlijke rode wijn die voor de volle 100% gemaakt is van de Tempranillo druif, en afkomstig is uit het Spaanse zonovergoten La Mancha. Deze paarsrood gekleurde wijn, met rijpe tannines en een explosie aan rood fruit heeft een fluweelzachte afdronk. In de neus bevat het aroma’s van kers en pruim die samen met de blauwe bes in de smaak terugkomen. De wijn is sappig, vlezig en fris en is simpelweg geschikt voor ieder moment van de dag.

De Spaanse Kus van Thérèse - Sauvignon Blanc, eveneens uit het assortiment van wijnservice, betreft een prachtig verfrissende witte wijn uit het Spaanse La Mancha. Deze heerlijke wijn is voor 100% gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. In de neus heeft het heerlijke aroma’s van witte bloemen en een hint van lychee. De smaak is intens van rijpe perzik en meer frisse tonen zoals citrus. Deze prachtig frisse Sauvignon Blanc – Macabeo heeft een geweldige prijs-kwaliteit verhouding en is geschikt om ieder gewenst moment te se

Een heerlijke rode wijn die voor de volle 100% gemaakt is van de Tempranillo druif. Afkomstig uit het zonovergoten La Mancha, onder Madrid. Geurend naar kers en pruim die samen met blauwe bes in de smaak terugkomen. De wijn is sappig, vlezig en fris en is geschikt voor ieder moment. Serveeradvies: 12 tot 16°C, 13,5% Vol, inhoud 750ml.

Schrijf een beoordeling