La Crema Chardonnay Monterey

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Deze Chardonnay heeft een helder gele kleur. In de neus exotische geuren van citroen, gegrilde ananas en guave gevolgd door aroma's van nectarine, papaya, citroen, mandarijn en een vleugje kruiden. Crispy, mooie zuurgraad en mineraliteit.

 

Deze wijn krijgt een 9 in de Grote Hamersma

26.75

Meer informatie
Jaar 2019
Wijnhuis Jackson Family Wines
Wijnland Verenigde Staten
Wijnstreek Californië
Wijnsoort Wit
Druivenras Chardonnay
Classificatie Sonoma Coast
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 14,0 %
Serveertemperatuur 10-12 °C
Kleur Helder geel
Geur Citroen, gegrilde ananas en guave gevolgd door aroma's van nectarine, papaya, citroen, mandarijn en een vleugje kruiden.
Smaak Crispy, mooie zuurgraad en mineraliteit.

Monterey bestaat uit een lange vallei die zich uitstrekt van de unieke koude Monterey Bay tot de uiterste zuidoostelijke uitlopers van de Salinas-vallei. Een altijd aanwezige bries en maritieme invloeden van de oceaan zorgen voor verkoeling over de uitgestrekte glooiende wijngaarden.

La Crema is een Amerikaans wijnhuis voor luxe wijn van Chardonnay en Pinot Noir. Ook is het een heel duurzaam wijnbedrijf. Zo gebruikt het maar de helft van het water van wat gemiddeld is in de wijnbouw en wordt het water ook nog eens hergebruikt voor de bewatering van de druiven.

De Sonoma Coast wijngaarden beginnen bij de grens van Mendocino County en strekken zich uit langs de westelijke kustlijn van Sonoma County door de uitloop van de Russian River Valley. Ze lopen verder door richting de Los Carneros regio bij de zuidelijke Sonoma / Napa grens. Net als in de Bourgogne bieden de wijngaarden een onwaarschijnlijk lang, koel en stabiel druivenseizoen waar de Chardonnay prachtig aromatisch is en tonen van citrus bevat.

Deze Chardonnay heeft een helder gele kleur. In de neus exotische geuren van citroen, gegrilde ananas en guave gevolgd door aroma's van nectarine, papaya, citroen, mandarijn en een vleugje kruiden. Crispy, mooie zuurgraad en mineraliteit.

Nadat de druiven zijn geplukt, worden ze voorzichtig geperst en rusten ze 24 uur voordat ze voor fermentatie in een mix van Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten worden gebracht. Een klein deel van de wijn wordt voor fermentatie in roestvrijstalen tanks gebracht, wat een sappige zuurgraad en aroma's aan de wijn toevoegen. De wijn rijpt daarna nog 6,5 maand in eikenhouten vaten.

 

Schrijf een beoordeling