La Crema Chardonnay Monterey
Deze Chardonnay heeft een helder gele kleur. In de neus exotische geuren van citroen, gegrilde ananas en guave gevolgd door aroma's van nectarine, papaya, citroen, mandarijn en een vleugje kruiden. Crispy, mooie zuurgraad en mineraliteit.
Deze wijn krijgt een 9 in de Grote Hamersma
Jaar | 2020 |
---|---|
Wijnhuis | Jackson Family Wines |
Wijnland | Verenigde Staten |
Wijnstreek | Californië |
Wijnsoort | Wit |
Druivenras | Chardonnay |
Wijn-spijs | Aperitief Salades Vis Zachte en milde kaas |
Classificatie | Sonoma Coast |
Inhoud | 75,0 cl |
Alcoholpercentage | 14,0 % |
Serveertemperatuur | 10-12 °C |
Kleur | Helder geel |
Geur | Citroen, gegrilde ananas en guave gevolgd door aroma's van nectarine, papaya, citroen, mandarijn en een vleugje kruiden. |
Smaak | Crispy, mooie zuurgraad en mineraliteit. |
Monterey bestaat uit een lange vallei die zich uitstrekt van de unieke koude Monterey Bay tot de uiterste zuidoostelijke uitlopers van de Salinas-vallei. Een altijd aanwezige bries en maritieme invloeden van de oceaan zorgen voor verkoeling over de uitgestrekte glooiende wijngaarden.
La Crema is een Amerikaans wijnhuis voor luxe wijn van Chardonnay en Pinot Noir. Ook is het een heel duurzaam wijnbedrijf. Zo gebruikt het maar de helft van het water van wat gemiddeld is in de wijnbouw en wordt het water ook nog eens hergebruikt voor de bewatering van de druiven.
De Sonoma Coast wijngaarden beginnen bij de grens van Mendocino County en strekken zich uit langs de westelijke kustlijn van Sonoma County door de uitloop van de Russian River Valley. Ze lopen verder door richting de Los Carneros regio bij de zuidelijke Sonoma / Napa grens. Net als in de Bourgogne bieden de wijngaarden een onwaarschijnlijk lang, koel en stabiel druivenseizoen waar de Chardonnay prachtig aromatisch is en tonen van citrus bevat.
Deze Chardonnay heeft een helder gele kleur. In de neus exotische geuren van citroen, gegrilde ananas en guave gevolgd door aroma's van nectarine, papaya, citroen, mandarijn en een vleugje kruiden. Crispy, mooie zuurgraad en mineraliteit.
Nadat de druiven zijn geplukt, worden ze voorzichtig geperst en rusten ze 24 uur voordat ze voor fermentatie in een mix van Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten worden gebracht. Een klein deel van de wijn wordt voor fermentatie in roestvrijstalen tanks gebracht, wat een sappige zuurgraad en aroma's aan de wijn toevoegen. De wijn rijpt daarna nog 6,5 maand in eikenhouten vaten.
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.