Laurent Miquel Père et Fils Chardonnay

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Waardering:
100 % of 100

Ideale wijn voor een aperitief. Ook lekker bij vis, kipgerechten of salades. Serveer tussen de 10 en 12 graden. Vinificatie Nachtelijke oogst, persing met sap scheiding, klaring bij lage temperatuur, fermentatie bij 16-17 ° C. Gerijpt op droesem in roestvrijstalen tanks.

Deze wijn scoort een 8.5 in De Grote Hamersma.

8.75

Meer informatie
Jaar 2021
Wijnhuis Laurent Miquel
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc
Wijnsoort Wit
Druivenras Chardonnay
Wijn-spijs Salades Vis
Classificatie IGP Pays d'Oc
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13,0 %
Serveertemperatuur 8-10 °C
Kleur De wijn heeft een bleke, gele kleur met groene tinten.
Geur Geuren van exotisch fruit met een beetje anijs. Boterig met een lange afdronk.
Smaak Boterig met een lange afdronk.

Laurent Miquel is een familiebedrijf dat al acht generaties lang van vader op zoon en van oogst op oogst wordt doorgegeven. Laurent Miquel staat inmiddels aan het hoofd van de huidige generatie en combineert de kennis die hij van zijn vader heeft meegekregen met zijn eigen, hedendaagse manier van wijn maken. Alles is erop gericht om wijnen te maken die de karakteristieke eigenschappen van de Languedoc-regio tot hun recht laten komen. Om zijn voorouders te eren heeft hij deze lijn wijnen Père et Fils genoemd, vader en zoon. De namen van de mannen uit de familie zijn terug te vinden op het etiket.

Deze Laurent Miquel Père et Fils Chardonnay heeft een bleke, gele kleur met groene tinten. Geuren van exotisch fruit met een beetje anijs. Boterig met een lange afdronk.

Deze witte wijn komt uit het beschermde herkomstgebied Pays d'Oc. Warmte is hier over het algemeen in overvloed, alleen het weer kent extremen, het juiste microklimaat beschermen de druiven van Laurent Miquel.

Ideale wijn voor een aperitief. Ook lekker bij vis, kipgerechten of salades. Serveer tussen de 10 en 12 graden. Vinificatie Nachtelijke oogst, persing met sap scheiding, klaring bij lage temperatuur, fermentatie bij 16-17 ° C. Gerijpt op droesem in roestvrijstalen tanks.

Schrijf een beoordeling