Laurent Miquel Père et Fils Sauvignon Blanc

Schrijf de eerste beoordeling van dit artikel

Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 7,75
OF

Beknopte omschrijving

Laurent Miquel Père et Fils Sauvignon Blanc is een heerlijk frisse witte wijn uit de franse Languedoc. De Sauvignon Blanc heeft een gouden kleur en complexe aroma's van mineralen, wit vruchtvlees en een hint van witte bloesem. De smaak is fruitig en fris en heeft een uitstekende balans. De Laurent Miquel Père et Fils Sauvignon Blanc is een ideale aperitiefwijn, die ook heerlijk smaakt bij lichte gerechten met wit vlees, kip, vis of asperges.

Laurent Miquel Père et Fils Sauvignon Blanc

Meer Views

Uitgebreide omschrijving

Laurent Miquel Sauvignon Blanc uit de serie 'Père et Fils' is een heerlijk frisse witte wijn. Père et Fils betekent 'vader en zoon' en is een eerbetoon aan de geschiedenis van de familie Miquel. Al sinds 1791 wordt (wijn)kennis doorgegeven van vader op zoon, waardoor er steeds een nieuwe generatie wordt geïnspireerd om wijnen te maken in volledige harmonie met de natuur. Laurent is een getalenteerd wijnmaker en eigenaar van Château Cazal Viel in Saint-Chinian. Hij timmert met groot succes aan de weg. Zijn wijngaarden liggen in het zuidelijke deel op een hoogte van 100 tot 200 meter en beslaan zo'n 140 hectare met rotsachtige ondergrond van kalk en leem.

Het wijngebied Saint-Chinian ligt in de Languedoc ten noord-oosten van de stad Béziers. Het waren de Romeinen die hier de eerste wijnstokken mee naar toe namen. De wijnen uit dit gebied bleven echter lang verborgen. De volumes waren simpelweg niet groot genoeg om wijnliefhebbers te laten genieten van het moois dat Cazal Viel te bieden heeft. Dit veranderde toen wijnmaker Henri Miquel de productie van Syrah wijnen opschroefde. In 1980 bracht hij zijn eerste wijn voor de internationale wijnhandel. Een voltreffer, die Henri de bijnaam 'Monsieur Syrah' opleverde en de basis vormde voor het huidige succes van het wijnhuis. Zoon Laurent is de 8e generatie Miquel die actief is binnen het familiebedrijf. Onder het wakend oog van vader Henri heeft hij zich gespecialiseerd in Syrah. Laurent staat echter ook bekend als autoriteit op het gebied van Viognier. Hij innoveert bovendien graag met nieuwe druivensoorten.

Zijn Laurent Miquel Père et Fils Sauvignon Blanc is een heerlijk frisse, mineralige witte wijn. De Sauvignon Blanc heeft een gouden kleur en complexe aroma's van mineralen, wit vruchtvlees en een hint van witte bloesem. De smaak is fruitig en fris en heeft een uitstekende balans. De Laurent Miquel Père et Fils Sauvignon Blanc is een ideale aperitiefwijn, die ook heerlijk smaakt bij lichte gerechten met wit vlees, kip, vis of asperges.

Aanvullende Informatie

Bestelcode 001
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc
Wijnsoort Wit
Druivenras Sauvignon Blanc
Jaar 2016
Classificatie IGP Pays d'Oc
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 12,0 %
Serveertemperatuur 8-10 °C
Kleur Goudkleurig.
Geur Complexe aroma's van mineralen, wit vruchtvlees en witte bloesem.
Smaak Fruitig en fris met een uitstekende balans en mooie, lange afdronk.