Laurent Miquel Père et Fils Syrah

Schrijf de eerste beoordeling van dit artikel

Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 7,75
OF

Beknopte omschrijving

Laurent Miquel Père et Fils Syrah is een heerlijk volle rode wijn uit de franse Languedoc. De Syrah is dieprood met geurige aroma's van zwart fruit en kruiden als laurier en drop. De smaak zit vol met zwart fruit, is lekker vlezig en heeft ronde, rijpe tannines. Het is een fijn gestructureerde wijn met lange afdronk. Laurent Miquel Père et Fils Syrah is een heerlijke wijn voor fijnproevers, die uitstekend past bij gehaktbrood of traditionele gehaktbal en bij lichte vleesgerechten.

Laurent Miquel Père et Fils Syrah

Meer Views

  • Laurent Miquel Père et Fils Syrah

Uitgebreide omschrijving

Laurent Miquel Syrah uit de serie 'Père et Fils' is een heerlijk volle rode wijn. Père et Fils betekent 'vader en zoon' en is een eerbetoon aan de geschiedenis van de familie Miquel. Al sinds 1791 wordt (wijn)kennis doorgegeven van vader op zoon, waardoor er steeds een nieuwe generatie wordt geïnspireerd om wijnen te maken in volledige harmonie met de natuur. Laurent is een getalenteerd wijnmaker en eigenaar van Château Cazal Viel in Saint-Chinian. Hij timmert met groot succes aan de weg. Zijn wijngaarden liggen in het zuidelijke deel op een hoogte van 100 tot 200 meter en beslaan zo'n 140 hectare met rotsachtige ondergrond van kalk, leem en kiezelsteen.

Het wijngebied Saint-Chinian ligt in de Languedoc ten noord-oosten van de stad Béziers. Het waren de Romeinen die hier de eerste wijnstokken mee naar toe namen. De wijnen uit dit gebied bleven echter lang verborgen. De volumes waren simpelweg niet groot genoeg om wijnliefhebbers te laten genieten van het moois dat Cazal Viel te bieden heeft. Dit veranderde toen wijnmaker Henri Miquel de productie van Syrah wijnen opschroefde. In 1980 bracht hij zijn eerste wijn voor de internationale wijnhandel. Een voltreffer, die Henri de bijnaam 'Monsieur Syrah' opleverde en de basis vormde voor het huidige succes van het wijnhuis. Zoon Laurent is de 8e generatie Miquel die actief is binnen het familiebedrijf. Onder het wakend oog van vader Henri heeft hij zich gespecialiseerd in Syrah. Laurent staat echter ook bekend als autoriteit op het gebied van Viognier. Hij innoveert bovendien graag met nieuwe druivensoorten.

Zijn Laurent Miquel Père et Fils Syrah is een heerlijk volle rode wijn. De Syrah heeft een diepe rode kleur en geurige aroma's van zwart fruit en kruiden als laurier en drop. De smaak zit vol met zwart fruit, is lekker vlezig en heeft ronde, rijpe tannines. Het is een fijne wijn met een mooie structuur en lange afdronk. Laurent Miquel Père et Fils Syrah is een heerlijke wijn voor fijnproevers, die uitstekend past bij gehaktbrood of een traditionele gehaktbal en bij lichte vleesgerechten.

Aanvullende Informatie

Bestelcode 001
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc
Wijnsoort Rood
Druivenras Syrah
Jaar 2014
Classificatie IGP Pays d'Oc
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,0 %
Serveertemperatuur 16-18 °C
Kleur Diep rood.
Geur Aroma's van zwart fruit en kruiden als laurier en drop.
Smaak Vol, lekker vlezig en fijn gestructureerd met lange afdronk.