Le Bonheur Reserve Estate Barrel Selection

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

De Le Bonheur Reserve Estate Barrel Selection heeft rijke aroma's van donkere bessen, viooltjes, tabak en tonen van cederhout. Een complexe en verfijnde wijn met een zijdezachte textuur.

Deze wijn bestaat uit een selectie van de mooiste druiven uit de uitstekende oogst. Dit resulteerde in een elegante en gelaagde wijn. De wijn heeft 18 maanden gerijpt in 300 liter Franse eiken vaten.

De Le Bonheur Reserve Estate Barrel Selection combineert uitzonderlijk goed met een goed stuk vlees zoals ribeye en gegrild lamsvlees. De wijn kan het beste gedecanteerd worden voor het inschenken. Dan komen de smaken nog beter tot hun recht.

22.95
Meer informatie
Jaar 2019
Wijnhuis Le Bonheur
Wijnland Zuid-Afrika
Wijnstreek Stellenbosch
Wijnsoort Rood
Druivenras Cabernet Franc Cabernet Sauvignon Merlot Petit Verdot
Wijn-spijs Tapas Vlees Rood vlees Gegrild vlees Lam Wild Harde en gerijpte kaas
Classificatie WO Stellenbosch
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13.5%
Serveertemperatuur 16-18 graden
Kleur Donker rood
Geur Rood fruit, Cacao, Chocolade, laurier
Smaak Rijke, complexe rode wijn, donker fruit, ceder, kruidigheid

Le Bonheur, gelegen tussen de prachtige Simonsberg en Klapmuts Hill, is de toegangspoort tot de meest gerenommeerde wijnproducerende regio van Zuid-Afrika: Stellenbosch. Met een geschiedenis die teruggaat tot eind jaren 1700, belichaamt Le Bonheur Wine Estate het rijke erfgoed van Stellenbosch.

De oorspronkelijke eigenaren van dit schilderachtige landgoed, de Franse familie De Villiers, noemden het toepasselijk “Le Bonheur”, wat “geluk” betekent. Historisch gezien was “Le Bonheur” een rustplaats voor reizigers en handelaren, met een weelderige groene omgeving en natuurlijk bronwater. Dit blijft tot op de dag van vandaag het geval met wijnliefhebbers van over de hele wereld die dol zijn op de klassieke en tijdloze wijnen van Le Bonheur.

De weelderige tuinen rondom het landhuis en de kelder zijn eveneens erg in trek bij bezoekers. Le Bonheur heeft een van de meest diverse terroirs in Stellenbosch. Met hoogtes tussen 250 en 450 meter en vier verschillende grondsoorten. De Sauvignon Blanc wijngaarden liggen op een hoogte van 450 meter bovenop de Klapmuts-Hill. De granieten hellingen zijn de thuisbasis van de wijngaarden voor Cabernet Sauvignon die Le Bonheur tot een icoon van Stellenbosch hebben gemaakt.

Met eeuwenlang wijnbouwerfgoed heeft Le Bonheur ook enkele van de oudste Merlot- en Sauvignon Blanc-wijngaarden in Zuid-Afrika. Deze wijnranken worden gekoesterd om nog decennia lang de ruggengraat van Le Bonheur wijnen te blijven. Wijnen worden in kleine hoeveelheden geproduceerd, wat resulteert in onderscheidende smaken die worden geblend om klassieke en elegante wijnen te produceren.

De rode wijnen staan specifiek bekend om hun rijpingspotentieel. Als onderdeel van de Simonsberg Conservancy, is Le Bonheur de thuisbasis voor een overvloed aan dieren Western Cape Stellenbosch. Als pionier van de wijnbranche van Stellenbosch wordt William geroemd om zijn bekroonde, klassieke wijnen.

Proef zelf en proef het “geluk”! De wijnmaker Terroir Druivenspecialisatie Productie Aantal ha. wijngaard Hutton, Tukulu Glenrosa, Klapmuts en Kroonstad Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon 300.000 flessen 65 in het wild, waaronder antilopen, stekelvarkens en zelfs Kaapse luipaarden. Deze dieren worden gekoesterd en de natuurlijke vegetatie wordt beschermd om een geschikte leefomgeving te blijven bieden.

De Le Bonheur Reserve Estate Barrel Selection heeft rijke aroma's van donkere bessen, viooltjes, tabak en tonen van cederhout. Een complexe en verfijnde wijn met een zijdezachte textuur.

De Le Bonheur Reserve Estate Barrel Selection combineert uitzonderlijk goed met een goed stuk vlees zoals ribeye en gegrild lamsvlees. De wijn kan het beste gedecanteerd worden voor het inschenken. Dan komen de smaken nog beter tot hun recht.

De druiven komen van wijngaarden op de hellingen van de Simonsberg en de Klapmuts heuvel. De Cabernet Sauvignon komt uit een hoger gelegen wijngaard, gekenmerkt door een langzame rijping en intense, gedurfde smaken.

De geselecteerde Merlot druiven zijn afkomstig uit een oude wijngaard, geplant op de lagere hellingen van het landgoed in 1984. De Cabernet Franc is geplant op een steile, naar het noorden gericht plot op de lagere hellingen van de Klapmutskop. De Petit Verdot is geplant op een vrij vlakke locatie in het noordelijke deel van Le Bonheur, gekenmerkt door duplex- en kleigrond.

Schrijf een beoordeling