Villa Girardi Valpolicella Ripasso 'Bure Alto' MAGNUM

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Villa Girardi Valpolicella Ripasso 'Bure Alto' is een mooie diep rode wijn uit het noorden van Italië. In de neus geuren van kersen, kruiden, zwarte peper en tonen van rozijnen. Krachtige smaak van kersen, peper, kruiden en volle lange afdronk. Goed te combineren met wit en rood vlees en oude kazen.

Bronzen Medaille Wijngekken!

4 v/d 5 Sterren Perswijn (zeer goed)

4.3 Score Vivino!

 

42.95

Meer informatie
Jaar 2020
Wijnhuis Villa Girardi
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Wijnsoort Rood
Druivenras Corvina Veronese Molinara Rondinella
Wijn-spijs Vlees
Classificatie DOC Valpolicella Superiore
Inhoud 1.5L
Alcoholpercentage 13%
Serveertemperatuur 16-18 °C
Kleur Diep robijn rood
Geur Kersen, kruiden, zwarte peper
Smaak Kersen, spicy tonen, vol, krachtig en een lange afdronk.

Het op en top Italiaanse wijnhuis Villa Girardi ligt midden in het klassieke Valpolicella gebied en is vernoemd naar het gelijknamige Venetiaanse landhuis dat eind 1700 werd ontworpen door architect Luigi Trezza. De wijngaarden van Villa Girardi liggen op een perfecte locatie en staan op een bodem van kalksteen en omringen de Cantina.
Villa Girardi is in handen van de familie Tommasi en presenteert een rijk assortiment aan wijnen die typisch zijn voor de Veneto. Het zijn allen zeer gave wijnen, zuiver gemaakt en zonder enige vorm van oxidatie. Bovendien werkt Villa Girardi met beperkte opbrengsten per hectare, zodat er ook sprake is van concentraat en goede houdbaarheid.

Villa Girardi bezit 45 hectare aan historisch wijndomein. Villa Girardi heeft dan ook een lange traditie van wijnmaken mede dankzij de geweldige ligging. De familie Tommasi creëert een reeks goed doordachte wijnen waarbij alleen de druiven van het domein worden gebruikt. Giancarlo Tommasi is de, nog jonge, wijnmaker die verantwoordelijk is voor het maken van deze prachtige wijnen. Giancarlo doet al tijden mee met de beste 10 wijnboeren van de regio.

Deze Villa Girardi Valpolicella Ripasso 'Bure Alto' is het schoolvoorbeeld hoe een Ripasso bedoeld wordt. De wijn gemaakt is van 70% Corvina Veronese, 25% Rondinella en 5% Corvinone. Hij krijgt een tweede fermentatie op de ingedroogde schillen van Amarone. Vervolgens een houtrijping van 18 maanden op Slavonisch eikenhout. En daarna nog een flesrijping van minimaal 6 maanden.

Schrijf een beoordeling