Pyros Appellation Chardonnay

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Deze Chardonnay heeft een heldere, goudgele kleur. Intens en complex in de neus met overheersende aroma's van perzik, peer en groene appel, gevolgd door florale tonen zoals jasmijn en witte bloemen. Hints van mineralen dragen bij aan de complexiteit. Het meest opvallend in de smaak zijn frisse zuren, kenmerkend voor druiven die groeien in een koel continentaal klimaat op 1.400 meter boven zeeniveau.

Deze wijn kreeg een 9- in de Grote Hamersma!

17.95

Meer informatie
Jaar 2021
Wijnhuis Pyros
Wijnland Argentinië
Wijnstreek San Juan
Wijnsoort Wit
Druivenras Chardonnay
Wijn-spijs Salades Vis Wit vlees Zachte en milde kaas
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13%
Serveertemperatuur 10-12 °C
Kleur Helder goudgeel
Geur Perzik, peer en groene appel, gevolgd door florale tonen zoals jasmijn en witte bloemen.
Smaak Mooie frisse zuren

Het wijnhuis ligt in de Pedernal Valley, net iets boven Mendoza in Argentinië. Het unieke klimaat zorgt voor een uniek glas wijn, de wijngaarden van Pyros liggen namelijk op een hoogte van 1400 meter boven zee niveau. In een bijzondere valley waar vroeger een rivier stroomde. Een bijzonder vruchtbare grond. Er is hier een constante bries. In de Pedernal Valley zijn de nachten zeer koel en de middag uren heel warm door de ligging ten opzichte van de zon.

De wijngaarden liggen in Pedernal Valley op 1.300 meter boven zeeniveau, in een uniek terroir, ongerept en wild. De gemiddelde dagtemperaturen gedurende de tijd dat de druiven rijpen liggen tussen 15º en 20°C. De jaarlijkse neerslag is 150 mm met sneeuwval in de winter. De bodem is samengesteld uit mineralen zoals kalksteen en vuursteen, gecombineerd met delen van zand, slib en klei die in lagen zijn afgezet. Arme bodems hebben een optimale waterretentie en -verdeling met zeer goede drainage.

Schrijf een beoordeling