Nautilus Sauvignon Blanc

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Sauvignon Blanc van Nautilus Estate wordt beschouwd als één van de meest constante Sauvignon Blanc topwijnen uit Nieuw-Zeeland. De wijn heeft een bleek strogele kleur en de typerende aroma's van kruisbessen en linde met hints van brandnetel. In de smaak herkent men meloen, passievruchten en citrus.

90 punten Decanter World Wine Awards

16.95

Meer informatie
Jaar 2023
Wijnhuis Nautilus Estate
Wijnland Nieuw-Zeeland
Wijnstreek Marlborough
Wijnsoort Wit
Druivenras Sauvignon Blanc
Classificatie Marlborough
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,0 %
Serveertemperatuur 10-12 °C
Kleur Bleek strogeel.
Geur Zeer typerend kruisbessenaroma en lichte kruidigheid.
Smaak Meloen, passievruchten, citrus en lichte kruidigheid.
Het wijnbedrijf Nautilus Estate is eigendom van de bekende Australische kwaliteitsproducent Yalumba. Nautilus Estate heeft eigen wijngaarden, maar betrekt ook druiven voor o.a. deze Sauvignon Blanc van 'contractgrowers'. Nautilus Estate ligt in de wijnregio Marlborough in Nieuw-Zeeland en dateert van 1986. Wijnmaker Clive Jones heeft als doelstelling om het kenmerkende fruitkarakter van de bodem te bewaren om daarmee - waar mogelijk - meer complexe aroma's en smaken in zijn wijn te introduceren. Dat doet hij vervolgens door de toepassing van verscheidene vinificatietechnieken. Met deze mooi droge Nautilus Sauvignon Blanc is hij daar zeker in geslaagd. De wijn heeft een bleek strogele kleur en de typerende aroma's van kruisbessen en linde met hints van brandnetel. In de smaak herkent men meloen, passievruchten en citrus met aanvullend een lichte aangename kruidigheid. Een echte pur sang topwijn en zeer karakteristiek voor een goede Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc. Nautilus Sauvignon Blanc kreeg van het toonaangevende blad Wine Enthusiast 91 punten en werd opgenomen in hun lijst van de 'Top 100 Best Buy Wines of 2011'.
Schrijf een beoordeling
Wellicht ook iets voor u? Probeer ook eens deze wijnen