Dal forno Romano, valpolicella superiore 2011

Schrijf de eerste beoordeling van dit artikel

Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 89,50
OF

Beknopte omschrijving

De Valpocicella Classico Superiore van Romano Dal Forno komt van een wijngaard gelegen op een terroir van 70% grind, 15% slib en 15% klei. De wijn is een blend van de typische druivenrassen 70% Corvina grossa, 20% Rondinella, 5% Croatina 5% Oseleta. Het persen vindt plaats in de eerste dagen van november nadat de druiven handmatig zijn gecontroleerd. De Valpolicella rust voor 36 maanden in nieuwe vaten. Na massa filtratie, wordt de wijn gebottled en nog eens opgeslagen voor 24 maanden. In de neus heeft deze fraaie Valpolicella mooie tonen van bosbessen, bramen, kersen en chocolade. De krachtige tannines geven structuur aan deze wijn. De perfecte symbiose met de fluweelzachte aroma's van zoete specerijen en jam omhullen het gehemelte en prikkelt de zintuigen. Het resultaat van dit langdurige proces, werpt zijn vruchten af en zorgt voor een wijn met intense aroma’s

Dal forno Romano, valpolicella superiore 2011

Meer Views

Uitgebreide omschrijving

De Valpocicella Classico Superiore van Romano Dal Forno komt van een wijngaard gelegen op een terroir van 70% grind, 15% slib en 15% klei. De wijn is een blend van de typische druivenrassen 70% Corvina grossa, 20% Rondinella, 5% Croatina 5% Oseleta. Het persen vindt plaats in de eerste dagen van november nadat de druiven handmatig zijn gecontroleerd. De fermentatie vindt plaats in rvs tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 28°C, waarbij de inhoud automatisch in beweging blijft, dit duurt 15 dagen, warbij de laatste 2 dagen worden gebruikt voor de laatste maceratie. De Valpolicella rust voor een aantal dagen, waarna deze wordt gedecanteerd en voor 36 maand rijpt in nieuwe vaten. Na massa filtratie, wordt de wijn gebottled en nog eens opgeslagen voor 24 maanden. In de neus heeft deze fraaie Valpolicella mooie tonen van bosbessen, bramen, kersen en chocolade. De krachtige tannines geven structuur aan deze wijn. De perfecte symbiose met de fluweelzachte aroma's van zoete specerijen en jam omhullen het gehemelte en prikkelt de zintuigen. Het resultaat van dit langdurige proces, werpt zijn vruchten af en zorgt voor een wijn met intense aroma’s. De Valpolicella gaat goed samen met geroosterd vlees zoals, rund, lam, kalf, maar ook met wild als hert, konijn en wildzwijn. De wijn doet het ook goed in combinatie met pasta’s op basis van tomaten of truffels. Ook met sterke kazen kan deze wijn gecombineerd worden.

Aanvullende Informatie

Bestelcode Nee
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Wijnsoort Rood
Druivenras Corvina Veronese
Jaar 2011
Classificatie DOC Valpolicella
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 15,0 %
Serveertemperatuur Nee
Kleur Nee
Geur In de neus heeft deze fraaie Valpolicella mooie tonen van bosbessen, bramen, kersen en chocolade.
Smaak De krachtige tannines geven structuur aan deze wijn. De perfecte symbiose met de fluweelzachte aroma's van zoete specerijen en jam omhullen het gehemelte en prikkelt de zintuigen.

Schrijf uw eigen beoordeling

X
ALTIJD ALS EERSTE EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN?
Meld je aan voor de wekelijkse WijnService nieuwsbrief en ontvang persoonlijke aanbiedingen! Tot wel 50% korting op prachtige wijnen!
Kortingscode
Sluiten