Prinz Salm Blanc de Noir

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Waardering:
100% of 100

De Prinz Salm Blanc de Noir is een smaakvolle droge witte wijn mijn een licht roze-achtige kleur. Het is namelijk een witte wijn die gemaakt is van blauwe wijndruiven; namelijk de Spätburgunder. De wijn wordt ook gevinifieerd als een witte wijn. Dat houdt in dat druiven bij binnenkomst direct worden geperst en het sap gaat een alcoholische fermentatie tegemoet. Doordat dit blauwe druiven zijn krijgt hij toch iets van het pigment mee uit de schilletjes en zo ontstaat een licht roze kleur. In de neus citrus met ook hinten van rood fruit. Qua stijl is het een frisse, smaakvolle wijn die een hele lichte tintelling op de tong kan hebben. Wij zijn fan!

beoordeeld met een 8,5 in De Grote Hamersma

Zilveren Medaille Wijngekken!

15.45

Meer informatie
Jaar 2020
Wijnhuis Prinz Salm
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Rheinhessen
Wijnsoort Wit
Druivenras Pinot Noir
Classificatie QbA Rheinhessen
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 12,5 %
Serveertemperatuur 8-10 °C
Kleur Licht roze
Geur Citrus en een lichte toon van rood fruit
Smaak Fris, smaakvol en elegant

Het Weingut Prinz Salm is in de wijnregio de Nahe het oudste wijnhuis die nog in familiebezit is. Al 32 generaties lang maakt de adelijke familie Zu Salm-Salm hier wijn. Prinz Felix heeft er de leiding over het wijnhuis en broer Prinz Constantijn houdt zich bezig met de commerciële kant. Weingut Prinz Salm is al sinds 1988 biologisch en mag zich daarom als een van de eerste noemen die z'n wijnen ecologisch verbouwd. Ook is Weingut Prinz Salm een VDP Weingut. Wat staat voor Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter. Hier zijn slechts 200 wijnhuizen van in Duitsland. Dit geeft aan dat wijnhuizen met deze classificering hoge kwaliteitseisen hanteren.

 

Schrijf een beoordeling