Prinz Salm Der Wildgraf Sekt Brut Nature

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Prinz Salm Wildgraf Sekt Brut Nature is de nieuwste aanwinst van het oudste wijnhuis wat nog in familiebezit is. Sinds 1200 maken zij al wijn. De Wildgraf is een frisse mousserende Pinot-Sekt gemaakt dus van alleen Pinot Blanc, Pinot Gris en Pinot Noir. Het is een Winzer-Sekt wat inhoud dat het op dezelfde wijze gemaakt is als Champagne. Tijdens de tweede gisting heeft Der Wildgraf 15 maanden "sur lie" gerijpt wat hem verfijning en complexiteit meegeeft. Het is een Brut Nature, dus aan het einde van de rijping wordt er geen suikerdosage meer aan toegevoegd, wat het dus een hele frisse bubbel van maakt.
Normale prijs 25.95 Speciale prijs 23.95 8% korting
Aanbieding

Meer informatie
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Rheinhessen
Wijnsoort Mousserend
Druivenras Pinot Blanc Pinot Gris Pinot Noir
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 12,5 %
Serveertemperatuur 8-10 °C
Kleur Helder bleek geel
Geur Fris, citrus
Smaak Stuivende frisse stijl door no-dosage
Het Weingut Prinz Salm is in de wijnregio de Nahe het oudste wijnhuis die nog in familiebezit is. Al 32 generaties lang maakt de adelijke familie Zu Salm-Salm hier wijn. Prinz Felix heeft er de leiding over het wijnhuis en broer Prinz Constantijn houdt zich bezig met de commerciële kant. Weingut Prinz Salm is al sinds 1988 biologisch en mag zich daarom als een van de eerste noemen die z'n wijnen ecologisch verbouwd. Ook is Weingut Prinz Salm een VDP Weingut. Wat staat voor Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter. Hier zijn slechts 200 wijnhuizen van in Duitsland. Dit geeft aan dat wijnhuizen met deze classificering hoge kwaliteitseisen hanteren.
Schrijf een beoordeling