Prinz Salm Scharlachberg Riesling GG

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De biologische Scharlachberg Riesling Grosses Gewächs van Prinz Salm is waanzinnig goed van kwaliteit. De Grosse Lage (Grand Cru) Riesling met ook nog eens Grosses Gewächs aanduiding wat eigenlijk Greath Growth betekend oftewel geweldige oogst. Alle druiven zijn met de hand geplukt en daarvan zijn alleen de allerbeste druiven geselecteerd om deze wijn te maken. In de neus gedroogd fruit, perzik, citrus en een mooie florale toon. In de mond vol, zacht, filmend en een fantastische mineraliteit. Goed te combineren met eendenborst, Aziatische gerechten en gerijpte kazen.

92 punten Robert Parker

39.95

Meer informatie
Jaar 2015
Wijnhuis Prinz Salm
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Rheinhessen
Wijnsoort Wit
Druivenras Riesling
Classificatie QbA Rheinhessen
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,0 %
Serveertemperatuur 8-10 °C
Kleur Goudkleur met lichtgroene zweem.
Geur Citrus, perzik, bloemen
Smaak vol, zacht en mineralen
Het Weingut Prinz Salm is in de wijnregio de Nahe het oudste wijnhuis die nog in familiebezit is. Al 32 generaties lang maakt de adelijke familie Zu Salm-Salm hier wijn. Prinz Felix heeft er de leiding over het wijnhuis en broer Prinz Constantijn houdt zich bezig met de commerciële kant. Weingut Prinz Salm is al sinds 1988 biologisch en mag zich daarom als een van de eerste noemen die z'n wijnen ecologisch verbouwd. Ook is Weingut Prinz Salm een VDP Weingut. Wat staat voor Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter. Hier zijn slechts 200 wijnhuizen van in Duitsland. Dit geeft aan dat wijnhuizen met deze classificering hoge kwaliteitseisen hanteren.
Schrijf een beoordeling