Prinz Salm Sommerlocher Steinrossel Riesling Trocken

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Waardering:
100% of 100

De Sommerlocher Steinrossel Riesling Trocken is een zeer verfijnde riesling uit het Nahe gebied, Duitsland. In de neus frisse tonen van citrus en wat warmer fruit van perzik en honing. In de mond smaakvol fris en zacht. De mooie afwisseling van frisse zuren en honingtonen maken deze riesling een spannende complexe wijn. Het is een VDP. Erste Lage wat de op één na hoogste classificatie is uit het Duits Grand Cru Systeem. 

24.95

Meer informatie
Jaar 2017
Wijnhuis Prinz Salm
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Rheinhessen
Wijnsoort Wit
Druivenras Riesling
Classificatie QbA Rheinhessen
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 12,5 %
Serveertemperatuur 8-10 °C
Kleur Bleek geel
Geur Frisse citrus tonen met warme perzik en honing
Smaak Vol, fris en zacht
Het Weingut Prinz Salm is in de wijnregio de Nahe het oudste wijnhuis die nog in familiebezit is. Al 32 generaties lang maakt de adelijke familie Zu Salm-Salm hier wijn. Prinz Felix heeft er de leiding over het wijnhuis en broer Prinz Constantijn houdt zich bezig met de commerciële kant. Weingut Prinz Salm is al sinds 1988 biologisch en mag zich daarom als een van de eerste noemen die z'n wijnen ecologisch verbouwd. Ook is Weingut Prinz Salm een VDP Weingut. Wat staat voor Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter. Hier zijn slechts 200 wijnhuizen van in Duitsland. Dit geeft aan dat wijnhuizen met deze classificering hoge kwaliteitseisen hanteren.
Schrijf een beoordeling