20% introductiekorting op Kaiken Estate Chardonnay Unoaked. Nu van 9̶.̶9̶5̶ voor slechts 7.95!

Salentein Numina Chardonnay + DiamAndes Perlita naar keuze!

Beschikbaarheid: Op voorraad

Speciaal ter introductie, een Salentein Numina Chardonnay in combinatie met een DiamAndes Perlita naar keuze met 50% korting!*

Chardonnay

De geur is fruitig met tonen van tropisch fruit met ananas en mango. De smaak is vol en verfrissend met een verfijnde zachte afdronk. De wijn past goed bij visgerechten, schaal en schelpdieren, tapas en als aperitief wijn.

Rosado

De geur is fruitige met nuances van frambozen, kers en aardbei. De smaak is heerlijk fris met naast kers, framboos en aardbei ook tonen van grapefruit. De afdronk is vol en verfijnd met een mooie minrale toon na.

Malbec-Syrah

De geur is complex met rijp donker fruit van kers en bramen.De smaak is vol en fruitig met een verfijnde houtrijping gedurende 8 maanden op klein Franse eiken vaten. De afdronk is prachtig, lang en complex met rijpe rode fruittonen, iets vanille, kruidigheid. Top 100 Best Buys Wine Enthousiast!

*De 50% korting op de DiamAndes Perlita wijnen. Per fles € 13.45 - 50% = 6,73 korting 

Normale prijs 42.40 Aanbiedingsprijs 35.67 16% korting

Bodegas DiamAndes is een rijzende ster in Argentinië en ver daarbuiten. DiamAndes is een ultra moderne bodega in Mendoza en behoort toe aan de befaamde wijnfamilie Bonnie. Deze van oorsprong Belgische familie woont al lang in Bordeaux en heeft daar Chateau Malartic Lagravière, Grand Cru Classé sinds 1996, onder haar hoede. Dit bekende Chateau bestaat sinds 1756 en heeft in de loop der tijd een paar eigenaren gekend waaronder als laatste Laurent Perrier (van het beroemde Champagne huis).

Bodegas DiamAndes maakt voornamelijk rode wijnen van de Malbecdruif, maar ook van Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Cabernet Franc. Daarnaast is er een kleine hoeveelheid Chardonnay en Viognier aangeplant. Sinds 2019 is Bodegas DiamAndes alle wijngaarden volgens de strikte biologisch richtlijnen gaan bewerken. Vanaf de oogst 2021 zullen de wijnen biologisch en vegan gecertificeerd worden.

De wijngaarden worden met respect voor de natuur bewerkt, het werk wordt veelal met de hand uitgevoerd om de kwaliteit te garanderen. In de wijngaard vindt een zg. handmatige groene oogst plaats waarbij veel, dan nog kleine onrijpe groene trosjes, druiven worden verwijderd. Het oogstvolume wordt hiermee bewust verlaagd, maar hierdoor zal de kwaliteit enorm toenemen. Daarnaast wordt een deel van het wijnblad handmatig verwijderd om te zorgen voor een optimale rijping van de druiventrossen. De trossen worden handmatig geoogst en de druiven worden bij binnenkomst, in de ultra moderne Bodega, tot twee keer toe handmatig geselecteerd. Eventuele niet perfect rijpe druiven worden verwijderd. De maceratie en vinificatie vindt plaats in kleine rvs vaten en de druiven worden per wijngaard apart gevinifieerd. 

De Bodega werkt volledig op zwaartekracht en het overpompen van de druiven is dus niet nodig. Na de vinificatie rijpen de druiven verder, veelal op eiken vaten. Deze eiken vaten zijn voor 100% van Frans eiken gemaakt waarbij 70% van alle vaten nieuw is. Voor de vaten maakt Bodegas DiamAndes alleen gebruik van de beste kuipers uit Allier (het beste gebied voor eiken in Frankrijk). De houtrijping bij Bodega DiamAndes is altijd goed in balans met het fruit van de druiven. De houtrijping zal nooit overheersen in de wijnen van DiamAndes! Het is een verfijnde balans tussen de concentratie van het fruit en een elegante toon van de rijping op de beste eiken vaten. De duur van rijping is afhankelijk van de wijnsoort, de beoogde smaak en het kwaliteitsniveau. De kelder van DiamAndes ligt volledig ondergronds waar de wijn in eiken vaten in alle rust en in perfecte conditie, kan rijpen.

De wijnen van DiamAndes kunnen zeer goed rijpen en blijven een fantastische concentratie fruit bevatten. Na een paar jaar op fles te hebben gerijpt zijn de wijnen van DiamAndes zeer levendig en nog verbluffend fruitig.  

Het terroir van DiamAndes bestaat uit zand, stenen en een dunne laag klei. Deze grond is ideaal voor de drainage en is in staat om voldoende water vast te houden wat uit het Andes gebergte de vallei in stroomt. De jaarlijkse hoeveelheid neerslag is beperkt tot 200-300 mm. Het klimaat is zeer gunstig met haar met warme dagen en koele nachten. Dit verschil, in dag en nacht temperatuur, kan oplopen tot wel 25 graden. Het zorgt ervoor dat de concentratie van aroma's en smaakstoffen in de druiven van een hoog niveau zijn en geeft de wijn veel concentratie.

Schrijf een beoordeling