Sancerre Caillottes Domaine La Croix

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Deze Sancerre Caillottes van Domaine La Croix is een fantastische kwaliteits Sancerre! Caillottes is de ondergrond die bestaat uit kalk en iets klei. Deze ondergrond geeft de Sancerre Caillottes La Croix een uitzonderlijk mooi karakter mee.

De Sancerre Caillottes Domaine la Croix fermenteert deels op acacia houten vaten en zal daarna nog 10 maanden op zijn droesem (Lie) rijpen. De wijn wordt maar licht gefilterd wat maakt dat er zoveel mogelijk geur, smaak en karakter voor de wijn blijft behouden. Tevens geeft dit de wijn veel complexiteit en finesse mee. 

De wijnen van Domaine la Croix Sancerre zijn Terra Vitis gecertificeerd en zodoende biologische bewerkt.

De Sancerre Caillottes Domaine La Croix geeft veel fruit van perzik, mandarijn, bloemen en een fantastische mineraliteit. De afdronk is zeer lang en complex met een prachtige gelaagdheid in de smaak. De wijn is heerlijk als luxe aperitief maar past tevens uitstekend bij schaal en schelpdieren, Sushi, Kipgerechten of bijvoorbeeld rijpe smeuige kazen.

Gouden Medaille Concours Mondial Sauvignon

Zeer goedtot Uitstekend beoordeeld in Perswijn 2023!

8,5 In de Grote Hamersma!

27.45

Meer informatie
Jaar 2021
Wijnhuis Domaine La Croix Saint Laurent Sancerre
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Loire
Wijnsoort Wit
Druivenras Sauvignon Blanc
Wijn-spijs Aperitief Salades Vis Gevogelte Wit vlees Zachte en milde kaas Zeevruchten
Classificatie AC Sancerre
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 14%
Serveertemperatuur 12 Graden
Kleur Licht bleek geel
Geur Perzik, mandarijn, bloemig, mineraliteit
Smaak Complexe Sancerre, verfijnd, mineraal, citrus vruchten, exotische tonen, lange afdronk

Domaine La Croix wordt gerund door de familie Cirotte. De wijngaarden liggen nabij het dorp Bue welke stamt uit begin van de 19e eeuw. De huidige aanplant behelst slechts 10 hectare waarvan ongeveer 60% aangepant is met Sauvignon blanc en 40% met Pinot Noir.

De druivenstokken zijn gemiddeld tussen de 55 en 70 jaar oud wat zorgt voor een hoge concentratie in de wijnen. De wijngaarden liggen halverweg tot bovenaan de heuvels alwaar de beste wijngaarden liggen met de beste resultaten als je zoekt naar kwaliteit!

De wijnen van Domaine la Croix Sancerre zijn Terra Vitis gecertificeerd en zodoende biologische bewerkt.

Gouden Medaille Concours Mondial Sauvignon

8,5 In de Grote Hamersma!

Schrijf een beoordeling