Steininger Grüner Veltliner Kittmannsberg Reserve

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Grüner Veltliner Kittmannsberg Reserve is een prachtige Cru van Weingut Karl Steininger uit Kamptal in Oostenrijk. Deze grote Grüner Veltliner heeft delicate aroma's van acacia bloemen en witte peper en een opvallende mineraliteit. Hij is mondvullend rijk en complex met een intense en krachtige smaak met gedroogd fruit, mineralen, zeer zuivere zuren en lange afdronk. Prachtige wijn bij vlees, gevogelte, zwezerik, visschotels, oesters, coquille en lichte oosterse gerechten.
26.50

Steininger Grüner Veltliner Kittmansberg Reserve is een prachtige Cru van Weingut Karl Steininger uit Kamptal in Oostenrijk. Het familiebedrijf Steininger is gevestigd in de plaats Langenlois, dat dankzij zijn uitgestrekte wijngaarden de grootste wijnstad van Oostenrijk is. Weingut Karl Steininger staat bekend als één van 's lands beste wijnhuizen die garant staat voor de levering van perfecte wijnen.
In hun wijngaard 'Kittmannsberg' wordt de zorgvuldige verbouwing van Oostenrijks Nationale druif, de Grüner Veltliner, tot kunst verheven. Daar ligt de basis voor de creatie van werkelijk schitterende wijnen die zowel Steininger als Oostenrijk zijn reputatie als vermaard wijnleverancier heeft opgeleverd. Voor hun prachtige Cu Kittmannsberg worden de druiven uitsluitend met de hand geplukt, die vervolgens per druif alle apart worden geselecteerd!! De wijn wordt modern gemaakt met fermentatie en rijping in roestvrijstalen vaten met controle van temperatuur.
Steininger Grüner Veltliner Kittmansberg Reserve heeft een helder bleekgele kleur. De wijn heeft delicate aroma's van acacia bloemen en witte peper. Deze grote Grüner Veltliner heeft een opvallende mineraliteit, hij is mondvullend rijk en complex met een intense en krachtige smaak met gedroogd fruit, mineralen en zeer zuivere zuren. De smaak eindigt met een lange afdronk.
Steininger Grüner Veltliner Kittmansberg Reserve smaakt heerlijk in combinatie met wit vlees, gevogelte, zwezerik, visschotels en lichte oosterse gerechten. Ook bij schaal- en schelpdieren (oesters, coquille) is deze prachtige Cru een ideale begeleider.
De wijn kan zeker tot nog 5-7 jaar opgelegd worden.

Schrijf een beoordeling
Wellicht ook iets voor u? Probeer ook eens deze wijnen