Steininger Zweigelt

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Steininger Zweigelt Novemberlese is een typisch Oostenrijkse rode wijn
uit het wijngebied Kamptal. Het is een rijke donkerrode wijn, waarvan de druiven pas in november worden geplukt. De wijn heeft een aroma van bessenfruit, kersen, nougat en chocolade en een volle, karakteristieke smaak. De Steininger Zweigelt Novemberlese is een mooie aperitiefwijn
die heerlijk smaakt bij gebraden gevogelte als eend, fazant en parelhoen en bij salades met paddestoelen.

Deze wijn scoort een 8.5 in de Grote Hamersma

14.95
Meer informatie
Jaar 2019
Wijnhuis Weingut Karl Steininger
Wijnland Oostenrijk
Wijnstreek Kamptal
Wijnsoort Rood
Druivenras Zweigelt
Classificatie DAC Kamptal
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,5 %
Serveertemperatuur 17-18 °C
Kleur Donkerrood.
Geur Aroma van bessenfruit, kersen, nougat en chocolade.
Smaak Vol met rood bessenfruit met aangenaam zachte zuren en tannines.

Zweigelt Novemberlese is een karakteristieke rode kwaliteitswijn van Weingut Karl Steininger uit Oostenrijk's top wijngebied Kamptal. Alle kwaliteitswijnen uit Kamptal komen sinds 1 januari 2009 onder de eigen, streekgebonden classificatie D.A.C. Kamptal op de markt. Het wijnbedrijf Karl Steininger is gevestigd in Langenlois, dat dankzij zijn uitgestrekte wijngaarden de grootste wijnstad van Oostenrijk is. Weingut Steininger staat bekend als één van de beste Wijnhuizen van Oostenrijk.

Het familiebedrijf Steininger staat garant voor de levering van perfecte wijnen. In hun wijngaarden wordt de zorgvuldige verbouwing van Oostenrijks Nationale druif, de Grüner Veltliner, tot kunst verheven. Daar ligt de basis voor de creatie van werkelijk schitterende wijnen die Oostenrijk én Steininger zijn reputatie als vermaard wijnleverancier heeft opgeleverd. Het Weingut maakt behalve zijn befaamde witte Grüner Veltliner's ook een prachtige rode wijn van een andere -typisch Oostenrijkse- druif, de Blauer Zweigelt. De druiven van de Zweigelt worden door Steininger pas in de maand november geplukt. Vandaar ook de naam Zweigelt Novemberlese (lese=oogst), De druiven ondergaan een traditionele vinificatie, waarna er een rijke rode wijn ontstaat met een prachtig aroma van kersen, nougat en chocolade. De smaak zit vol met heerlijk rood bessenfruit en aangenaam zachte zuren en tannines.

Schrijf een beoordeling