Nu 30% korting op de geweldige exclusieve 4+2 Salentein Premium Boxen! >

Terra d'Alter Rosé

Beschikbaarheid: Op voorraad

Deze Rosé van Terra d'Alter heeft een bloemig en fruitig aroma. De smaak is fruitig en licht kruidig met een prettige afdronk.

Heerlijke frisse wijn die goed smaakt als aperitief maar ook heerlijk bij kruidige gerechten gedronken kan worden.
 
7.45
Meer informatie
Jaar 2020
Wijnhuis Terra D'Alter
Wijnland Portugal
Wijnstreek Alentejo
Wijnsoort Rosé
Druivenras Alicante Bouschet Aragonez
Classificatie Vinho Regional Alentejano
Inhoud 75 cl
Alcoholpercentage 12.5 %
Serveertemperatuur 8-10 °C
Kleur Lichtroze
Geur Bloemig en fruitig.
Smaak Fruitig en licht kruidig.

Terra d'Alter is ruim 10 jaar geleden begonnen als een samenwerking tussen 3 partijen; de ‘Sociedade Agrícola das Antas’ en de ‘Sociedade Agrícola do Monte Barrão’, twee echte symbolen van de regio Alto Alentejo, en Peter Bright.

Peter komt oorspronkelijk uit Australië en maakte eerder wijn in o.a. Zuid-Amerika en Zuid-Afrika alvorens hij naar Europa kwam. In Portugal vond Peter uiteindelijk de inspiratie om een eigen wijnhuis op te richten en is hij er blijven wonen. Dat Terra d’Alter een goede wijnmaker in huis heeft blijkt uit het feit dat Peter in 1992 door de International Wine Challenge werd uitgeroepen tot Red Wine maker of the Year.

De Alentejo is een uitgestrekt gebied in de zuidelijke helft van Portugal, tegen de Spaanse grens. Het beslaat ongeveer één derde van de totale oppervlakte van Portugal. Het is een land van olijfbomen, wijngaarden en kurkeikebossen. In de zomer is het er heet en droog. De regio is van oudsher bekend om zijn rode wijnen, die over het algemeen vol en fruitig zijn. Door gebruik te maken van moderne vinificatietechnieken, komen er ook steeds meer interessante witte wijnen uit de Alentejo. Alentejo is een wijngebied in beweging. Door de combinatie van het extreme klimaat, lokale druivenrassen en moderne wijnbereiding worden hier spannende wijnen gemaakt die over de hele wereld de aandacht trekken.

Schrijf een beoordeling