Terra Viva Sauvignon blanc, IGP Pays doc, Frankrijk

Schrijf de eerste beoordeling van dit artikel

Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 7,45
OF

Beknopte omschrijving

Heerlijke zuivere sauvignon blanc met appel, iets rijp citrusfruit en wat kruisbes. De afdronk is fris droog maar zonder agressieve zuren. Heerlijk fris en soepel van karakter. De Terra Viva Sauvignon blanc is zeer geschikt als aperitief, bij olijfjes, visgerechten, pasta's en bijvoorbeeld frisse salades.

Terra Viva Sauvignon blanc, IGP Pays doc, Frankrijk

Meer Views

Uitgebreide omschrijving

Heerlijke zuivere sauvignon blanc. Primair fruit met veel appel, iets citrus maar toch een fris zachte afdronk die lang en plezierig nablijft. Languedoc was jarenlang een groot productiegebied van eenvoudige drinkwijnen voor lokaal gebruik.. De rendementen lagen vaak boven de 200 hectoliter per hectare wat extreem hoog is voor wijnen. Door deze enorme productie was het gebied welvarend. In 1970 produceerde Languedoc 20 miljoen hectoliter alledaagse wijn. Het gebied raakte in verval door een daling van de afzet op de thuismarkt. De wijnen hadden weinig karakter en waren daardoor slecht opgewassen tegen de toenemende internationale concurrentie. Rond 1980 kwam hier verandering in. Investeerders kochten voor weinig geld de vervallen domaines, her­beplantten de wijngaarden met populaire rassen en investeerden in wijnkelders en installaties. Sinds­dien is Languedocwijn sterk verbeterd en in aanzien gestegen. Dankzij de nieuwe investeringen maakt Languedoc tegenwoordig aantrekkelijke wijnen. Er zijn nieuwe lokale appellations toegekend. De streek wordt nu ‘het Australië van Frankrijk’ genoemd, vanwege de toepassing van moderne technieken. En dat is duidelijk merkbaar in deze wijnen.

Aanvullende Informatie

Bestelcode Nee
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc
Wijnsoort Wit
Druivenras Sauvignon Blanc
Jaar 2016
Classificatie IGP Pays d'Oc
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 12,0 %
Serveertemperatuur 8-10 °C
Kleur licht bleek geel
Geur exotisch citrus fruit
Smaak fris, sappig met citrus fruit

Schrijf uw eigen beoordeling

X
ALTIJD ALS EERSTE EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN?
Meld je aan voor de wekelijkse WijnService nieuwsbrief en ontvang persoonlijke aanbiedingen! Tot wel 50% korting op prachtige wijnen!
Kortingscode
Sluiten