Torres Gran Coronas

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Torres Gran Coronas is een wijn waar de Cabernet sauvignon en tempranillo aan de basis liggen. Deze rode wijn is ontstaan door het innovatieve karakter van Miguel A. Torres die het voor Spanje onbekende druivenras, cabernet sauvignon, in Penedes aanplantte aan het eind van de jaren zestig. De Gran Coronas werd een beroemde wijn, die tegenwoordig zelfs een benchmark is voor rode reserva wijnen in Spanje. De Torres Gran Coronas heeft heerlijke aroma's van rijpe bramen, venkel en truffels ondersteund met de geïntegreerde invloed van het hout van 12 maanden rijping op deels nieuwe vaten. De secundaire smaakaroma's van leer, cassis en cederhout zijn gestructureerd, met zachte tannines en een lange, zachte afdronk.
15.99
Meer informatie
Jaar 2019
Wijnhuis Torres
Wijnland Spanje
Wijnstreek Catalunya
Wijnsoort Rood
Druivenras Cabernet Sauvignon Tempranillo
Wijn-spijs Vlees
Classificatie DO Catalunya
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 14,0 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Intense kersen kleur
Geur Donker fruit, cassis, kers en tabak met iets chocolade
Smaak Vol en soepel met rijp donker fruit, lichte kruiden

Een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, heeft ertoe geleid dat Torres is uitgegroeid tot één van de meest bekende en grootste wijnhuizen uit Spanje. Belangrijkste voorwaarden voor het wijnmaken is behoud van kwaliteit. Miguel & Jaime Torres richtten het bedrijf op in 1870 en stonden aan de wieg van vele verkooptoppers. De huidige president Miguel A. Torres, heeft het wijnbedrijf groot gemaakt door extra wijngaarden aan te kopen en mooie wijnen toe te voegen aan het assortiment. Op dit moment bezit de 5de generatie Torres ruim 2400 hectare, waarvan bijna 40% biologisch is gecertificeerd.

Tegenwoordig richt Miguel Torres Chile zich ook op de biologische wijnbouw en Fair Trade-certificering voor verschillende wijnen. Deze ontwikkelingen hebben het bedrijf geholpen om duurzamer te worden en om verschillende duurzame projecten te implementeren. 'Kwaliteit ontstaat in de wijngaard', beweert Torres, waardoor de wijngaarden met toewijding en perfectie worden beheerd. Miquel Torres wijngaarden zijn voor maar liefst 40% biologisch en zijn wereldwijd befaamd.Torres Winery wordt overladen met internationale awards.

The Miguel Torres winery is recent nog verkozen tot Winery of the year. Een mooie erkenning voor de winery die inmiddels dit jaar haar 40e verjaardag viert. De geschiedenis van de winery in Chili is geworteld in de wijnbouwcultuur in Spanje. Miguel Torres arriveerde in 1979 in de Curicó vallei en inmiddels is de winery uitgegroeid tot een zeer innovatieve winery met top kwaliteit wijnen.

Drinks: World Most Admired Winebrands in 2015, 2017 en 2018!

De Torres Gran Coronas is een wijn waar de Cabernet sauvignon en tempranillo aan de basis liggen. Deze rode wijn is ontstaan door het innovatieve karakter van Miguel A. Torres die het voor Spanje onbekende druivenras, cabernet sauvignon, in Penedes aanplantte aan het eind van de jaren zestig. De Gran Coronas werd een beroemde wijn, die tegenwoordig zelfs een benchmark is voor rode reserva wijnen in Spanje. De Torres Gran Coronas heeft heerlijke aroma's van rijpe bramen, venkel en truffels ondersteund met de geïntegreerde invloed van het hout. De secundaire smaakaroma's van leer, cassis en cederhout zijn gestructureerd, met zachte tannines en een lange, zachte afdronk.

Schrijf een beoordeling
Wellicht ook iets voor u? Probeer ook eens deze wijnen