Torres Viña Sol

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Torres Viña Sol is een frisse, droge wijn, gemaakt van de Parellada druif uit Penedès in het noordoosten van Spanje. De smaak is mooi in balans met een prettige verhouding tussen fris en zacht, met tonen van citrus en perzik. Past goed bij schaal -en schelpdieren, maar ook heerlijk bij koude voorgerechten.
8.25
Meer informatie
Jaar 2019
Wijnhuis Torres
Wijnland Spanje
Wijnstreek Penedès
Wijnsoort Wit
Druivenras Parelllada
Wijn-spijs Salades Vis
Classificatie DO Penedes
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 11,5 %
Serveertemperatuur 10-12 °C
Kleur Licht bleek geel met groene reflecties
Geur Fris met veel primair fruit en mooi citrustonen
Smaak Elegante witte wijn met veel citrus en primair fruit

Een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, heeft ertoe geleid dat Torres is uitgegroeid tot één van de meest bekende en grootste wijnhuizen uit Spanje. Belangrijkste voorwaarden voor het wijnmaken is behoud van kwaliteit. Miguel & Jaime Torres richtten het bedrijf op in 1870 en stonden aan de wieg van vele verkooptoppers. De huidige president Miguel A. Torres, heeft het wijnbedrijf groot gemaakt door extra wijngaarden aan te kopen en mooie wijnen toe te voegen aan het assortiment. Op dit moment bezit de 5de generatie Torres ruim 2400 hectare, waarvan bijna 40% biologisch is gecertificeerd. Tegenwoordig richt Miguel Torres Chile zich ook op de biologische wijnbouw en Fair Trade-certificering voor verschillende wijnen. Deze ontwikkelingen hebben het bedrijf geholpen om duurzamer te worden en om verschillende duurzame projecten te implementeren. 'Kwaliteit ontstaat in de wijngaard', beweert Torres, waardoor de wijngaarden met toewijding en perfectie worden beheerd. Miquel Torres wijngaarden zijn voor maar liefst 40% biologisch en zijn wereldwijd befaamd.Torres Winery wordt overladen met internationale awards.

The Miguel Torres winery is recent nog verkozen tot Winery of the year. Een mooie erkenning voor de winery die inmiddels dit jaar haar 40e verjaardag viert. De geschiedenis van de winery in Chili is geworteld in de wijnbouwcultuur in Spanje. Miguel Torres arriveerde in 1979 in de Curicó vallei en inmiddels is de winery uitgegroeid tot een zeer innovatieve winery met top kwaliteit wijnen.

Drinks: World Most Admired Winebrands in 2015, 2017 en 2018!

Schrijf een beoordeling
Wellicht ook iets voor u? Probeer ook eens deze wijnen