Valdespino Fino Inocente Single Vineyard

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Een strogele kleur met gouden tinten. Complexe en scherpe aroma's met amandelen. Delicaat maar met een rond (boterachtig) gehemelte. Een stevige structuur en een lange, minerale afdronk.

20.95
Meer informatie
Wijnhuis Valdespino
Wijnland Spanje
Wijnstreek Jerez
Wijnsoort Dessert
Druivenras Palomino Fino
Alcoholvrij Nee
Wijn-spijs Aperitief Vis Schelp- en schaaldieren
Classificatie DO Jerez
Inhoud 75 cl
Alcoholpercentage 15
Serveertemperatuur 10ºC
Kleur Strogeel
Geur Complexe en scherpe aroma's met amandelen.
Smaak Delicaat maar met een rond (boterachtig) gehemelte. Een stevige structuur en een lange, minerale afdronk.

De geschiedenis van Valdespino gaat ver, héél ver, terug. Het begint allemaan in 1264 met Don Alfonso Valdespino, die vocht voor de koning van Spanje om de stad Jerez te heroveren van de Moren. De commerciele kant van de familiegeschiedenis komt echter wel twee eeuwen later. De familie kent vanaf 1883 echt succes doordat ze zich de officiële leverancier van sherry van de Spaanse koninklijke familie mochten noemen. Sinds 1932 hoort ook het Zweedse koninklijke hof bij de klanten. Sinds 1999 wordt het bedrijf gerund door de familie Estevez, die ook rond 1940 een aantal vaten Cubaanse rum bezaten.

De druiven van deze Valdespino Fino 'Inocente' zijn afkomstig van één wijngaard (single vineyard) in Pago Macharnudo Alto in Jerez de la Frontera. Het gebied Viña Macharnudo Alto ligt in het hart van de regio, op het hoogste punt van de Sherry DO, en wordt beschouwd als de Grand Cru van het wijnbouwgebied. De wijngaard is al tientallen jaren eigendom van Valdespino en wordt blootgesteld aan de koele bries vanuit de Atlantische Oceaan. De wijnstokken zijn gemiddeld 50 jaar oud en de bodem staat bekend om de witte kalkachtige Albariza die de regio overheerst.

De druiven zijn met de hand geoogst. De fermentatie vindt plaats in Amerikaanse eiken vaten. De sherry rijpt gemiddeld 10 jaar volgens het solera-systeem, de meest traditionele methode in de sherry regio.

 

Schrijf een beoordeling