Villa Girardi Bure Alto Valpolicella Ripasso

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Villa Girardi Bure Alto Valpolicella Ripasso is een mooie diep rode wijn uit het noorden van Italië. In de neus geuren van kersen, kruiden, zwarte peper en tonen van rozijnen. Krachtige smaak van kersen, peper, kruiden en volle lange afdronk. Goed te combineren met wit en rood vlees en oude kazen.

Bronzen Medaille Wijngekken!

4 v/d 5 Sterren Perswijn (zeer goed)

4.3 Score Vivino!

 

Normale prijs 17.95 Aanbiedingsprijs 14.99 16% korting
Aanbieding

Meer informatie
Jaar 2017
Wijnhuis Villa Girardi
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Wijnsoort Rood
Druivenras Rondinella
Classificatie DOC Valpolicella Superiore
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,0 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Diep robijn rood
Geur Kersen, kruiden, zwarte peper
Smaak Kersen, spicy tonen, vol, krachtig en een lange afdronk.

Het wijnhuis Villa Girardi waar deze Villa Girardi Valpolicella Ripasso vandaan komt bezit 45 hectare is een historisch domein met een lange traditie van wijnmaken en de geweldige ligging van de Villa. De familie Tommasi zwaait hier met de scepter en dat resulteert een reeks goed doordachte wijnen waarbij alleen de druiven van het domein worden gebruikt. De jonge Giancarlo Tommasi maakt hier de wijnen die zonder uitzondering meedoen met de beste 10 boeren van de regio. deze Villa Girardi Valpolicella Ripasso is gemaakt van de inheemse druivenrassen Corvina, Molinari en Corvinone, dezelfde druiven die gebruikt worden voor de beroemde grote broer Amarone.

Villa Girardi ligt midden in het klassieke Valpolicella productie gebied en is vernoemd naar het Venetiaans landhuis dat eind 1700 werd ontworpen door de architect Luigi Trezza. De wijngaarden liggen op een perfecte locatie en staan op een bodem van kalksteen en omringen de Cantina. Villa Girardi, in handen van de familie Tommasi en presenteert een rijk assortiment met typische wijnen uit Veneto. Zeer gave witte-, rode- en dessertwijnen, zuiver gemaakt en zonder enige vorm van oxydatie. Bovendien heeft men de opbrengsten per hectare beperkt, zodat er ook sprake is van concentraat en goede houdbaarheid.

Villa Girardi Bure Alto Ripasso is het schoolvoorbeeld hoe een Ripasso bedoeld wordt. De wijn gemaakt van Corvina Veronese 70%, Rondinella 25%, Corvinone 5% krijgt een tweede fermentatie op de ingedroogde schillen van Amarone. Vervolgens een houtrijping van 18 maanden op Slavonisch eikenhout. En daarna nog een flesrijping van minimaal 6 maanden.

Schrijf een beoordeling