20% Korting op Salentein Portillo, Op=Op! >

Vinha do Torrão Rosé

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Deze mooie Portugese Rosé van het huis Vinha da Torrao is een mooi dik gekleurde Rosé. Hij ruikt heerlijk naar rozenblaadjes en frambozen. De smaak is lekker fris, aangenaam droog met rood fruit en citrus. De afdronk is lekker fris en lang. 

De druiven voor deze rosé (Castelao, Touriga Nacional en Syrah) worden licht geperst door middel van een pneumatische pers op een temperatuur van 6 graden, de wijn blijft in contact met de schilletjes voor maar 3 uur, waardoor er niet teveel kleurstoffen van de schilletjes afgegeven kunnen worden aan het sap. Vervolgens vindt fermentatie plaats in RVS tanks, op een lage temperatuur gedurende een periode van 36 uur. 

6.95
Meer informatie
Jaar 2021
Wijnhuis Casa Ermelinda Freitas
Wijnland Portugal
Wijnstreek Setúbal
Wijnsoort Rosé
Druivenras Syrah Touriga Nacional Castelão
Inhoud 75 cl
Alcoholpercentage 12.5%
Serveertemperatuur 10-12°C

Casa Ermelinda Freitas is een portugees wijnhuis wat inmiddels al een eeuw oud is. Het wijnhuis opgericht door Deonilde Freitas in 1920 die het overdroeg aan Germana Freitas, die het op haar beurt weer over droeg aan Ermelinda Freitas. Momenteel staat Leonor Freitas aan het hoofd van het bedrijf. Hiermee is zij nu de vierde generatie die hun wijnbouwtraditie vertegenwoordigt. Deze vier generaties aan vrouwelijk leiderschap is ook wat het bedrijf maakt tot wat het nu is. Deze familiegeschiedenis is de familie Freitas ook erg trots op.

De wijnen en wijngaarden hebben altijd topprioriteit gehad. Maar in het allereerste begin deed men dat vooral om wijn te produceren en te verkopen aan andere producenten. Leonor Freitas besloot om een eigen merkwijn te gaan verkopen. Noodgedwongen overigens, want hun grootste klant stopte opeens met zijn bedrijf. In 1997 brachten zij hun eerste wijnen op de markt. In de daaropvolgende jaren hebben ze bijna 1000(!) medailles gewonnen voor hun medailles. Tegenwoordig zijn zij ook de bekendste producent uit de regio Setúbal door hun doorzettingsvermogen, het vrouwelijk leiderschap, maar ook door de prachtige wijnen. 

Schrijf een beoordeling