Weltevrede Oupa Se Wyn

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Oupa Se Wyn is de beroemde rode dessertwijn van Weltevrede Estate uit Zuid Afrika. De steenrode, mondvullende zoete dessertwijn Oupa Se Wyn wordt gemaakt van Muscadelle druiven, afkomstig van oude wijnstokken uit 1926. De prachtige dessertwijn heeft muskaatachtige aroma's van rijp fruit en verse rozijnen. De smaak is volfruitig en volzoet met herkenbare rozijnen. Weltevrede Oupa Se Wyn ie een heerlijke aperitiefwijn en een prachtige begeleider bij zoete nagerechten, bijvoorbeeld met chocolade.
11.95
Meer informatie
Jaar 2020
Wijnhuis Weltevrede Estate
Wijnland Zuid-Afrika
Wijnstreek Robertson
Wijnsoort Dessert
Druivenras Muscadelle
Classificatie WO Robertson
Inhoud 37,5 cl
Alcoholpercentage 1541
Serveertemperatuur 10-12 °C
Kleur Diep donkerrood.
Geur Vol met aroma's van rijp fruit en verse rozijnen.
Smaak Fruitig en volzoet, rozijnen, typisch Muscadel karakter.

Oupa Se Wyn is de beroemde, rode dessertwijn van Weltevrede Estate uit Zuid Afrika. Het wijngoed van de familie Jonker ligt net even buiten het stadje Bonnievale in het schilderachtige Robertson Valley. De geschiedenis van Weltevrede gaat terug tot het jaar 1912 toen Klaas Jonker hier de eerste wijnstokken in Robertson Valley plantte. De huidige eigenaar is Philip, de 4e genaratie Jonker. Zijn vader Lourens breidde het wijngoed fors uit met de aankoop van twee naburige boerderijen, nl.: Muscadel in 1969 en Riversedge in 1981.

Momenteel bezit Weltevrede 160 hectare aan wijngaarden. Weltevrede staat bekend als zeer vooruitstrevend. Ín het district Robertson werd op Weltevrede in 1976 als eerste wijn gebotteld met de status 'Estate' en werd in 1977 als eerste de versterkte 'Rooi Muscadelle' geproduceerd. En niet zonder succes, want Weltevrede ontving in de loop der jaren talrijke onderscheidingen voor de hoge kwaliteit van zijn wijnen. Hoogtepunt was het jaar 1994 toen het maar liefst 8 beroemde Veritas Awards won.

Hun rode dessertwijn Oupa Se Wyn wordt gemaakt van Muscadelle druiven, afkomstig van oude wijnstokken uit 1926. Oupa Se Wyn is genoemd naar de wijngaard "Oupa Se Wingerd", de enige wijngaard in Zuid-Afrika met een eigen naam! De Zuidafrikaanse regering heeft deze wijngaard uigeroepen tot nationaal monument. Oupa Se Wyn is een steenrode dessertwijn met muskaatachtige aroma's van rijp fruit en verse rozijnen. De smaak is mondvullend fruitig en vol-zoet met duidelijk herkenbare rozijnen. Weltevrede Oupa Se Wyn smaakt lekker als aperitief, maar ook als dessertwijn bij zoete nagerechten, bijvoorbeeld met chocolade.

Schrijf een beoordeling