bolgheri 1
Castello di Bolgheri
tekst
10 10 490 #223974
bolgheri 2
bolgheri 3
bolgheri 1
bolgheri 1
bolgheri 2
bolgheri 2
bolgheri 3
bolgheri 3

Castello di Bolgheri

Van het Italiaanse wijnhuis Castello di Bolgheri bieden wij u twee 'Super Tuscan' topwijnen uit de gemeente Bolgheri, ten zuiden van de stad Livorno. In deze Toscaanse gemeente vlakbij de kust, worden de duurste wijnen van Italië geproduceerd. Bekende namen die uit deze wijnregio komen zijn ondermeer Sassicaia, Ornellaia en Guado al Tasso.

Het Kasteel Bolgheri is eigendom van gravin Franca Spalletti Trivelli. Het domein omvat 130 ha, waarvan 50 ha wijngaard. In 1997 begon men met de aanplant van hoogwaardige Franse druivenrassen als Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Syrah. Dit overeenkomstig de bepalingen van de DOC Bolgheri. En dat is opvallend, want in Toscane staat van oudsher voornamelijk Sangiovese aangeplant.

Omdat haar grootmoeder vroeger reeds wijn onder de naam Castello di Bolgheri op de markt bracht, mocht de gravin als eigenaresse van het kasteel de herkomstbenaming DOC Bolgheri blijven gebruiken. En dat is uitzonderlijk, want normaal mag in Italië de naam van de appellatie niet in de naam van het domein voorkomen.

Assortiment Castello di Bolgheri

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

X
ALTIJD ALS EERSTE EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN?
Meld je aan voor de wekelijkse WijnService nieuwsbrief en ontvang persoonlijke aanbiedingen! Tot wel 50% korting op prachtige wijnen!
Kortingscode
Sluiten