lequin 1
Domaine René Lequin-Colin
tekst
10 120 490 #FFFFFF
lequin 2
lequin 3
lequin 1
lequin 1
lequin 2
lequin 2
lequin 3
lequin 3

Domaine René Lequin-Colin

De Familie Lequin is al sinds 1679 wijnproducent in Santenay ten zuiden van de stad Beaune in de Bourgogne. René Lequin trouwde in die tijd met Josette Colin afkomstig uit een familie van gerespecteerde wijnmakers in Chassagne Montrachet en zo onstond Domaine Lequin-Colin.

Sinds 1996 zit zoon François in het bedrijf. Hij introduceerde in dat jaar het begrip "duurzaamheid". Tegenwoordig houdt hij zich bezig met de dagelijkse gang van zaken.

In 1997 is de familie Lequin gestopt met het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen. Sindsdien wordt de grond alleen gevormd door het ploegen. Dit was hun eerste stap naar biologisch en duurzaam werken, waarmee het Domaine in 2009 is gestart.

Assortiment René Lequin-Colin

2 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in
 1. Santenay Rouge Vieilles Vignes

  Santenay Rouge Vieilles Vignes

  € 21,95

  Tijdelijk uitverkocht

  Santenay Rouge Vieilles Vignes van Domaine René Lequin-Colin is een opvallende volle, overtuigende rode Bourgogne. De cuvée wordt gemaakt op 3 Santenay wijngaarden, te weten: Les Hates, Champs Claude en Clos Genet. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is ouder dan 50 jaar. De druiven groeien voornamelijk op een ondergrond van klei. Deze oude wijnstokken geven kleine, bijna overrijpe druiven. Dit verklaard de uitzonderlijke concentratie van de cuvée. Meer Informatie
 2. Chassagne-Monrachet Clos Devant

  Chassagne-Montrachet Clos Devant

  € 36,50
  Fles + Doos (6) +

  Chassagne-Montrachet Clos Devant van Domaine René Lequin-Colin is een prachtige witte wijn uit de Bourgogne. Chassagne Montrachet is be- roemd om zijn grote witte wijnen. Clos Devant is een wijngaard omgeven met muren van maar 3 eigenaren. De wijn heeft sterke florale aroma's van witte bloemen met structuur en vulling. Clos Devant is complex van smaak met mineraliteit en grote lengte en een prachtige wijn bij rijke visgerechten, wit vlees en rijke, romige kaassoorten.

  Meer Informatie

2 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

X
ALTIJD ALS EERSTE EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN?
Meld je aan voor de wekelijkse WijnService nieuwsbrief en ontvang persoonlijke aanbiedingen! Tot wel 50% korting op prachtige wijnen!
Kortingscode
Sluiten